2. Medveláda
(bolyak)



Este a kempingben miután beraktuk a maradék kajánkat a medveládába, még világosban egyszerűen kómába estünk a lassan három napos alig alvástól.

Csak reggel olvastam el tüzetesebben ezt az egész medve kérdést és lettem egy kicsit ideges. Kiderült, hogy a medvék ilyenkor a legaktívabbak, mert már megvannak a kicsik, de még nincs túl sok ennivaló. A szaglásuk kiváló, több száz méterről megéreznek mindent. Másnap este a Kings Canyonban, a kempingben, ami simán kerítés nélkül az erdő egy kissé ritkásabb részén terült el már sokkal jobban be voltam tojva.

Rajtunk kívül csak három lakókocsi volt, azok is persze jó messze tőlünk. Még hófoltok fehérlettek a fák között, el sem tudtam képzelni, hogy itt mit esznek a medvék a turistákon kívül. Alig vártam, hogy reggel legyen.

Itt írnék egy pár szót a kempingekről. Alapvetően három féle kempinggel találkoztunk.

Ami mindegyik fajtában közös, hogy a helyért kell fizetni, ahol akár két sátrat is fölverhetsz, tehát nem az itthon megszokott ember+sátor+autót számolják. (Azt hiszem azért maximálva van, hogy miből mennyi lehet, de 6 ember/két sátor az biztos.) Asztal és padok is mindenhol tartoztak a helyhez, tehát kényelmesen lehetett enni.

1. Nemzeti parkokban, vagy állami parkokban lévő kempingek. Ezek a legolcsóbbak, viszont a legtöbben nincs zuhany csak hideg vizes mosdó meg persze WC. Felszereltségtől és népszerűségtől függően 5-22 USD/hely között mozgott az ár. Olyan is volt, ahol a bejáratnál el kellett venni egy spéci borítékot, rá kellett írni a neved meg a rendszámod, bele kellett rakni a pénzt, majd be kellett dobni egy ládába. Senki sem ellenőrzött, mégsem hiszem, hogy sokan csaltak volna.

Lee’s Ferry kemping a pénzbedobós fajtából. Azok a csíkos dolgok szélfogók.


2. KOA kempingek. KOA a legnagyobb amerikai kempinghálózat. Ezek általában 5csillagosak.Meleg zuhannyal, szappannal, papírtörülközővel, bolttal, mosógépekkel, internetszobával.
35-45 USD/hely az áruk.

3. Magán RV parkok, néhány sátorhellyel. Ezek alapvetően lakókocsiknak kialakított parkok, de szinte mindenhol volt egy pár sátorhely. A melegvizes zuhany alaptartozék, de a vizesblokk minősége erősen változó, az ár 20-40 USD/hely.

Magánkemping valahol a tengerparton. Ilyen tűzrakóhely is majdnem mindenhol volt.

Nincsenek megjegyzések: