Kesser-horoszkóp: Nyilas

Ez a horoszkóp eredetileg iskoláskorú gyerekeknek készült, de az eredeti hangnemet változatlanul hagyva, átdolgoztam kessercsaládok számára. Remélem, ez a „használati” utasítás segít a kesser férj/feleség gondolkodásának, viselkedésének megértésében. A végén néhány mondat foglalkozik a gyermekneveléssel is.
Forrás:harmonet.hu

NYILAS (November 22. – December 21.)

A Nyilas kesser erőssége, hogy nagyon örül, ha Ő találja meg a ládát elsőnek. A színvonalon aluli rejtés, azonban egy életre elveheti a kedvét a kesseléstől. A Nyilas kesser akkor a legboldogabb, ha nívós ládát találhat! Kedvenc ládája a minél több pontból álló multi, hiszen egy óriási utazó veszett el benne!

A Nyilas kesser gyengéje, hogy az igénytelen rejtések, a nem gondozott a ládák, letörhetik az ambícióit. Gondjai lehetnek a kütyük kezelésével is, hiszen ezt a tevékenységet száraznak találhatja, s nem elég szórakoztató számára.

A Nyilas kesser motivált lesz a ládázásban, ha elmondjuk neki, hogy a régebben kihelyezett ládák felkeresése a világ felé nyit majd neki kapukat!

Nagyobb kedvvel megy ládázni, ha rokonszenves neki a környék, ahová a ládát rejtették. Csináljunk neki kedvet a környékhez, alakítsuk át az igényei szerint!

A Nyilas kesserszülő hagyja, hogy a gyerek kipanaszkodhassa magát! Vegye komolyan a navigációs problémáit, nehézségeit! A szülő nagyon optimista, s nem mindig érti, hogy a „kis eltévedésekből” a gyerek miért csinál olyan „nagy ügyet”. A Nyilas szülőnek át kell éreznie a gyermek bánatát, ha már két napja nem talált ki az erdőből!

Nincsenek megjegyzések: