Szokatlan geoládák, egyéb (10.)


Ez a mikro 8 méter magasan található Németországban. A legfontosabb „alkatrészei” vannak bekarikázva. Ilyen messziről nézve nem mutat sokat, és ez a jó benne, mert a muglik is nehezen veszik észre.


Közelebbről megszemlélve látható egy dió és két szál horgászzsinór. A zsinór segítségével lehet lehúzni a diót a fáról.


A dió nyitható, zárható!!


A zacskóba rejtett logbook.Ez bizony egy szolár kerti lámpa. Érdekessége, hogy éjjel világít, ami megkönnyíti a megtalálását. A mugliktól nagyon nem kell félni, mert állítólag minden gyakran látogatott ponttól egy órányi gyaloglásra található az erdőben.
A szokásos kérdés: Hol a láda?


Itt a láda!


Volt kupakja, nincs kupakja.
Nem is annyira feltűnő.
A muglik itt biztosan nem fognak gyanút.
(Nekem nagyon tetszik az egyszerű lemezből kialakított zárszerkezet a postaládákon, habár a baloldali már műanyagból van)
Ugyanaz a kérdés, mint fentebb.


Ha nem sikerülne megállapítanod mi is ez, megsúgom. Ez volt a taplógomba az előző fán.
Ez a felvétel azt a rossz szokást juttatja eszembe, amikor kórházak, vasútállomások mellékhelyiségeiből ellopják a csaptelepeket, égőket stb.


Lopásról itt szó sincs. Egy ügyes kesser éppen megtalálta a mikrót.
Ha Magyarországon rejtették volna el ezt a mikrót, akkor azt gondolnám, hogy egy bokszos vagy cukorkás dobozt ragasztottak körbe fadarabkákkal. Mivel azonban amerikai rejtésről van szó, arra tippelek, hogy rágnivaló dohányt tartalmazott ez a dobozka. Még manapság is eléggé elterjedt náluk ez az undorító szokás. Lásd a baseball meccsek köpködő játékosait.
Nehéz megállapítani erről a képről, hogy ez egy kis tájékoztató tábla.


A láda az oszlopba van rejtve.
Elektronikus hulladéknak álcázott geoláda.
Tetszik ez a megoldás, mert nem kell kemény betonvasat fúrogatni.


Hátránya, hogy a sok ki-be húzkodás nagyon megviseli a papírt.
Sok hasonló csavart mutattam már, de ez egy kicsit más.Nálunk is beszerezhető az ilyen menetes feszítő, így nem kell fúrással, menetvágással bajlódni, csak két csavart kell megfelelő hosszúságúra levágni. Sajnos rejtekhelyet is nehezebb találni neki.
Az USA-ban minden sarkon lehet ilyen újságos ládát látni, tehát könnyen beolvad a környezetébe ez a rejtés. Az már más kérdés, hogy mi történik, ha egy mugli éppen innét akar kivenni egy újságot.

Ennek a rejtésnek a neve Gypsy playground (Cigány játszótér). A környéket már 1864-ben is így hívták.
A megtaláló kesser csak azért vette fel a „rongydarabot” a földről, hosszas keresgélés után, mert azt hitte, hogy a láda esetleg alatta rejtőzik. Tévedett. Ez a „láda”! Még csereajándék is van benne!
Nem lehet nagyon szem előtt, mert egy másik megtaláló panaszkodott, hogy sok pókhálón kellett átnyúlnia.

Nincsenek megjegyzések: