Mellékkereset kessereknek

A térkép sárgával jelölt részén pénz hullott az égből.
Nem valami természeti csodáról volt szó, hanem valódi pénz(meg)keresési lehetőségről.

Az USA ezen része nem volt jól lefedve mobiltelefon átjátszókkal. Volt viszont egy vállalat, Space Data, amelyik felismerve a kétségbeesett mobiltelefon tulajdonosok kínálta haszon lehetőségét, „égi tornyokat” kezdett üzembe helyezni. Ezek a meteorológiai ballonok 20 és 30000 méteres magasságban lebegtek a hozzájuk erősített átjátszókkal együtt. Így egy ballon kb. 300 kilométer sugarú kört tudott lefedni. Az egyetlen probléma, hogy ezek az óriás lufik maximum 48 órát voltak képesek az égben maradni. Csak egy kicsi akkumulátort vihettek fel, így amikor az lemerült, a hidrogén kiáramlott, és a fonnyadt ballon a földre, vagy vízbe hullott.

Amikor már a földön volt, rádiójelekkel elküldte az égben lévő utódjához a koordinátáit. Az adatok megjelentek a SkySite weblapján. Azonban csak a megközelítőleges helyét tették közzé egy adott ballonnak, mert a geokesserek képesek mindent letaposni a 60 dolláros ballononkénti fejpénz miatt. Csak az a regisztrált kesser kapta meg a pontos koordinátákat, aki elsőként telefonált az egyik közelben lévő lufi átjátszóján keresztül. Ezt követően 48 órája maradt, hogy megtalálja a leesett ballont, és begyűjtse a pénzt.

Komoly összegről volt szó. SkySite állítólag több mint 93000 dollárt fizetett ki 2005-ben. A legtöbbet begyűjtő kesser több, mint 10000 dollárral lett gazdagabb.


Sajnos a SkySite vállalkozás 2006 május 7-én megszűnt. Elszállt az érdekes kereseti lehetőség.

Forrás: http://www.engadget.com

Nincsenek megjegyzések: