Három "kesserkölyök", Ákos, Koppány és Botond

Boxos három fia:

babafalva.hu vonalzó

babafalva.hu vonalzó

babafalva.hu vonalzó





Legnagyobb fiam életéből a kesserbébi korszak kimaradt. Négy éves volt Ákos, amikor felesleges energiáinak hasznos lekötésére belevágtunk a keresgélésbe. Számára a ládák felkutatása komoly harcászati cselekmények sorozata. Gyakorlatilag minden honfoglaló eszközt képes bevetni az ügy sikerének érdekében.







A képen, ha jól emléxem éppen a bokroknak álcázott törökök felett aratunk fényes diadalt és foglaljuk vissza a Gyertyános kilátót. Itt már középső fiunk Koppány is velünk volt. Neki már bőven kijutott a kesserbébiségből. Volt már pelenkázva vadetetőben stílszerűen a sárga jelzés mellett, motorháztetőn, valamint védett természetvédelmi területen. Ez utóbbit csak halkan merem leírni, mert engedélyünk az nem volt rá :)











Vele aztán sikerült kitapasztalnunk, mennyi felesleges dolgot lehet elvinni egy pár órás erdei kirándulásra. Kedvenc képemen például felázott erdei talajon kiskerekű babakocsival visszük éppen. A kocsi első kereke persze bolygókerék, ami a sima betonon is keresztbe áll. Ennek viszont az volt a nagy előnye, hogy egy egyszerű nehézségű, pár perces rejtésből is több napos extrém túlélő kalandtúrát tudtunk gyakran összehozni.




Persze aztán megtaláltuk azokat a szállítóeszközöket, amelyekkel célirányosabban szállíthatók a csemeték (vastagkerekes babakocsi, hátiülőke).














Gyermekeink nevelésében fontos szerepet játszanak túráink. A megfelelő ládák segítségével igyekszünk megismertetni velük kis országunk múltját, hogy megfelelő identitás tudattal rendelkező, természetbarát embereket faragjunk belőlük. Az ügy érdekében akár középkori nevelési módszereket sem szégyellünk igénybe venni.




Legkisebb fiunk Botond Zétény még nem volt velünk ládázni. Ennek ellenére Ő már kapott egy nagyon szép ajándékot a geocachingtól. Történt ugyanis, hogy születése előtt 8 hónapon keresztül próbáltuk eldönteni a két név közül, melyik legyen az igazi. Aztán a Botond név jött ki győztesen azzal a magyarázattal, hogy az benne van a naptárban is. Én végig Zétény párti voltam, ezért egy kicsit nehezen vettem a családi döntést. Az utolsó családi ládázásunk alkalmával, pontosan egy hónappal 3. fiunk születése előtt megkerestük az új szokolyai ládát, melyben ZÉTÉNY feliratú matricákat találtunk. Micsoda véletlen. Mint kiderítettem, macikupac volt az elkövető, így gyakorlatilag ő számunkra tiszteletbeli kesserkeresztapa lett. A sorsszerűség fokozása érdekében érdekes geoeseményt tervezünk jövő tavasszal a névadó ládánál: ide tervezzük Botond Zétény keresztelőjét. Még, hogy nincsenek használható ajándékok a ládákban...



A ládázások során sok színes egyéniséggel is összehozott már minket a sors: Ákos fiam sokáig fűzte Maci Lacit, hogy jöjjön el hozzánk házi kedvencnek, de technikai okok miatt elmaradt a fúzió.



Egy budakalászi büféssel elegyedtünk szóba, akinek meséltünk erről a geocaching dologról is. Azóta, ha jól tudom regisztrált is és van egy két megtalálása.

Nincsenek megjegyzések: