Szokatlan geoládák, kövek

Ebben a sorozatban olyan geoládákat mutatok be, amelyekkel nem mindennap találkozhat a magamfajta kesser. A kizárólag külföldről származó, mások által készített fotók gyűjteményében találhatunk szellemes, meglepő, undorító és egyéb megoldásokat geoládák készítésére. Csoportokba gyűjtve mutatom be őket.


A környezettől függően a "kőládák" hasonlíthatnak egy kődarabra, sziklára, betonra, vagy akár egy földrögre is.

Egy konyhai doboz betonná alakításához ennyi alapanyag kell.


Először a nagyobb darabokat érdemes felragasztani.


A kisebb darabokkal kitölthető az üresen maradt terület.


A láda kihelyezés után.Másmilyen kövek is használhatók, ha a környezet úgy kívánja. Itt valamilyen sűrű ragasztót használtak, majd a mohás hatás kedvéért lefújták zöld festékkel.Az Amerikaiak kedvence a lőszeres láda. Ezt először vastagon bekenték valamilyen autókarosszéria javító masszával, majd a még nedves ládát meghempergették azon a talajon, ahova kerül. A piros és a fehér szín, valójában homok.Ha a környéken hasonló alakúak a kövek, akkor nem feltűnő ez a gömböc sem.


PUR-habot nyomtak egy fém edényre, majd megszáradás előtt kentek rá a rejtekhelyen található talajból.Valódi követ is lehet használni álcázásra. Megfelelő szerszám kell hozzá.


A beültetett mikroláda.


A lefordított kő teljesen beolvad a környezetbe.Ha nincs kéznél alkalmas fúrószár, akkor egy alaphelyzetben lyukacsos kő is megteszi.


Még egy kis tájékoztató szöveg is elfér rajta.Kényelmesebbek (lustábbak) az Internetről kész ál-követ rendelhetnek.Melyik a geoláda?


Valamilyen habos anyaggal kenték be a ládát, majd lecsiszolták, hogy hasonlítson a betondarabokhoz. A nyíl a fedél megfelelő pozícióját mutatja.Az igazi kő fenn, középen látható. A követ több rétegben bevonták azzal a sárgás anyaggal, így kapták az öntőformát.Egy filmes doboz lett beleöntve ebbe a műkőbe.Melyik a geoláda?


A színe talán elárulta, amúgy jól eltalálták az alakját ennek a gipsz „kőnek”.A kihúzható „felesleges” tégla belső felére van ragasztva a geoládika.Egy terepasztalra való műmohával álcázott doboz. A moha alatt pedig kőre hasonlító textília van.


A zsinór azért kell, mert a rejtő egy kútba ereszti le a ládát.Nem könnyű kiszúrni az egészen kicsi geoládikát.


Így már látod?


Ez a boboz volt a földön. Föld és egyéb törmelék lett ráragasztva.A lőszeres láda így nem túl eredeti.


Itt már inkább az. Egy sírkőnek álcázták. A rejtő szerint annyira jól sikerült, hogy az elhagyott temető kitakarításakor a dolgozók ezt a „sírkövet” is a helyén hagyták. Mivel azonban kivágták körülötte a bozótot, a rejtő megszűntette a ládát.
A felirat: „Itt nyugszik Geo. Cash”A következő műköveket talán kerámiából lehet a legkönnyebben elkészíteni.

Ezt a műkövet nem geoládának használták, hanem 2006-ban hallhattunk róla az orosz-angol kémbotrány kapcsán.

Nincsenek megjegyzések: