Balatoni vitorlás ládavadászat! II.
(Judith)

Az első rendezvényről, amit NaSza szervezett, mint mindig, most is lemaradtunk. Itthon ültünk és irigykedve gondoltunk a jó programra, a jó társaságra. Akkor megfogadtam, hogy a legközelebbi hajókázáson mi is, ott leszünk. Mivel más nem szervezett egy második vitorlázással egybekötött ládázást, mi meg teljesen véletlenül a Balaton mellett terveztük eltölteni a szabadságunkból két hetet, na akkor: - Majd én megszervezem a Balatoni vitorlázást!-, felkiáltással eldöntetett Lali (Luilui) „nagy örömére” a következő szervezkedésem tárgya.
Telefonok, e-maliok, és ismét telefonok, mire zöldágra vergődtem a Balatoni Hajózási Rt. kedves munkatársával.

Megkértem Csiguszt, hogy segítsen nekem az L. G. T. oldalon megjelentetni ezt a programot, na és a továbbiakban is rengeteg segítséget kaptam tőle, az utolsó pillanatig, amit ezúton is nagyon köszönök neki!
Így kezdődött…

Izgatottan vártam a jelentkezéseket, de nem kellett volna izgulnom, nagyon rövid időn belül kitehettük a -Megtelt- táblát.

Innen már csak egy-két éjszakába nyúlóan egyeztettünk és szervezkedtünk Csigusszal, mert a legnagyobb sajnálatunkra két csapat is lemondta az utazást. Természetesen másnap reggelre már meg volt ismét a teljes létszám, Csigabigának köszönhetően.

Nagyon nehezen, de eljött a találkozásunk reggele. Mi már ott voltunk két hete a Balaton mellett, lényegében ez a reggel azt jelentette, hogy másnap indulnunk kell vissza Debrecenbe, amit nagyon-nagyon nem szeretek egy kellemesen eltöltött szabadság után, de most nagyon vártam ezt a reggelt.
Az úton Siófok fele sajna, érkezett egy nagyon rossz hírt közlő telefonhívás, akkor kaptunk értesítést arról, hogy az egyik társunk, aki a hajókirándulásra érkezett volna, karambolozott. Farkas Editről és édesanyjáról van szó. Nagyon sajnáltuk az esetet!

Elsőnek Radpeter, Belga és Csigabiga érkezett meg a kikötőbe, aztán befutottunk mi Balatonfüredről, és nemsokára érkeztek sirgalahad párjával és kislányukkal.


------------Judith szervez

A karambolból kifolyólag nem csak Editék nem érkeztek meg, hanem sorra érkeztek a Pest felől jövő kesserek telefonjai is, hogy dugóba kerültek, más úton jönnek, kerülnek, árkon-bokron keresztül tudnak csak jönni, de jönnek rövidesen. Érkeztek is sorban. Legvégül Dzsozyék is megérkeztek.

Gyorsan elintéztük az indulás előtti apró-cseprő dolgainkat, összeszedtük a részvételi díjat és a társaság eleje már szállhatott is a hajóra. Nekem még arra sem maradt időm, hogy bemenjek a jegypénztárba, befizetni az összeszedett pénzt, már rohanni kellett a fedélzetre, ha nem akartam lemaradni. Így, ha nehezen is, de negyed 11-re kifutott a Szaturnusz, fedélzetén 22 izgatott és boldog, kesserrel, és négy kesserpalántával.

Gyönyörű időt fogtunk ki, hétágra sütött a nap, szél alig fújt. Így kifele, a célunk felé, besegített a hajó motorja, majd a cél megkerülése után vitorlát bontottunk, és vissza úton már igazándiból vitorláztunk.


Volt nagy fotózás, napozás, beszélgetés, csoportképkészítés, na és Sirgalahad kislányát névnapja alkalmából előlépettük másod kormányossá. Napoztunk, bámészkodtunk, gyönyörködtünk a „magyar tengerben”. Volt, aki evett - volt, aki ivott, volt időnk a két óra alatt.


---------GCBKOZ
Mikor megközelítettük utunk célját, félő volt, hogy felborul a hajó, mert érdekes módon mindenkinek arra az oldalra volt kedve ülni, állni és csakis ott lehetett

bámészkodni, na és izgulni, hogy kiolvassa le hamarabb a jelszót. Minden „profi fotós” előkapta a csodamasináját, és versenyre keltek, hogy kinek sikerül hamarabb levadászni a jelszót. Lelcache ennek érdekében, hogy közelebb kerüljön az áhított szavakhoz, kimászott a hajó orrába, az ágyú mellé!

Volt, aki evett...

Volt, aki ivott...
Egy kis segítséggel gyorsan megkerítettük Farkas Edit telefonszámát, a fedélzetről felhívtam és mindenki nevében jobbulást kívántam neki, persze az egész társaság versenyben kiabálta jókívánságait, ha már nincs a kezükben telefon, akkor a nagy hangerő bepótolja ezt a kis hiányosságot, és hátha telefonba hallatszik a hangjuk. Hallatszott!
Előkerültek a PMR rádiók is. Zferke egész úton tartotta a kapcsolatot a parton maradt családtagokkal, és „két percenkén” érdeklődött a nagyszülőknél „letétbe helyezett” csemete hogy léte felől. Próbáltak a fiúk kapcsolatot teremteni L@zy-vel, aki állítólag úgyszintén ebben az időben vette célba a Balaton közepét, csak az északi oldalról. A kísérlet hiába való volt, nem sikerült beszélni vele (csak a vissza fele úton Csigusz tudott egy-két szót váltani vele). Viszont parthoz közelítve egy ismerős hangra lettünk figyelmesek a rádión keresztül: Togo volt az. Mivel korán kikötő közelébe értünk, még nem telt le a két óránk és érkezett a menetrend szerinti hajó is - így tettünk még egy kis kört, hogy időre érjünk vissza, ne hamarabb. A móló végén ismerős arcokra lettünk figyelmesek. Mintha láttuk volna már őket… Mintha bennünket néznének… Mintha a mi hajónkat fotóznák… És igen! Nekünk integettek lelkesen, hiszen elénk jöttek ki: Togo és Brezko!


Togo úgy gondolta, ha már elaludta az indulásunkat és nem tudott integetni, amikor kihajóztunk, bepótolja azzal, hogy vár bennünket a móló végén.

Partra szállás után elkészültek a szokásos csoportképek.

Zferke, sirgalahad, lelcache Zsével és Lilivel, cic és pityulino csapatok családtagjaik kíséretében nagy-nagy búcsúzkodás után ott hagytak bennünket és ők más programjukra hivatkozva, távoztak.
Mi, akik maradtunk: Bubuka, scele Kisztivel és Prüntyivel, Belga, Csigabiga, radpeter, Brezko, Dzsozy és családja, Lui és jómagam elindultunk Togohoz.

Itt aztán eldöntetett, hogy igazándiból nincs kedve a társaságnak ládázni ebben a melegben. Ők inkább fürödnének, napoznának és így is készültek.
Csigabiga, Lui nem hozott fürdőruhát, Brezko is csatlakozott, így mi négyen viszont elmentünk összeszedni a környék ládáit. Így esett áldozatul a: GCSIMA, GCKILI, GCPUTO, GCSTMP, GCBVMP, GCSIOF egy pár doboz sör, cola, és fánk társaságában.

Késő délutánra, mire a társaság vizes fele elázott (természetesen a Balaton vízére gondoltam) és kifáradt a sok sporttól, mi is előkeveredtünk, jól megizzadva, elfáradva. Mielőtt, azonban itt hagytuk volna a partot, ha már egésznap a fiúkkal bóklásztam a ládák után, pedig nekem volt fürdőruhám, úgy döntöttem én is gyorsan megmártózom a vízben.

Ezután kezdődött a napunk utolsó programja, amire ugyanúgy készültem, mint a korábbiakra. Erre is nagyon kíváncsi voltam! Mivel a társságunkban volt a nemrég Erdélyben túrázó társaságból 5 emberke, megbeszéltük Togóval, hogy egy kis élménybeszámolóval egybekötött fényképnézegetést tartunk. Volt itt aztán minden ámulás és bámulás, nevetés, és radpeter szakszerű és igazán alapos és részletes beszámolója az útépítésről és az Ő sziklájáról, 63 képen keresztül.

Este 7 óra fele aztán, amikor a beszámoló még csak a harmadik napnál tartott, úgy döntött a társaság, hogy ideje indulni. Nagyon sajnáltam, hogy ilyen hamar és hirtelen szétszéledt a Társaság. Volt, Akinek még volt más programja, volt, Aki elment még egy-két ládát megkeresni, volt, Aki ment vissza Budapestre. Így mi is szedelőzködtünk és a Szántódon és Tihanynál lévő multiládának megkeresésével, befejeztük a Balaton körüli ládázásunkat. Búcsúztunk a Balatontól, sétáltunk a kivilágított Tihanyban.

Örülök ennek a sikeres kalandnak, a jó társaságban eltöltött kellemes napnak!
Örülök, hogy eljöttetek ennek a ládának megtalálásához! (Nélkületek nem sikerült volna!)
Örülök, hogy mások is jól érezték magukat!
Örülök, hogy Farkas Editkének és anyukájának nem lett „nagyobb és komolyabb” bajuk!

Fotók: Luilui, Dzsozy, Lelcache, Togo, Csigabiga

Szokatlan geoládák, egyéb (8.)


A láda neve Bigfoot bionikus karja, tehát nagyon is helyénvaló ebben az esetben az ilyen szörnyű „láda”. Érdemes megnézni a megtalálók által feltöltött képeket, mert látható mennyire élvezik a szokatlan ládát.Itt a kőhalom a láda.
Ez az álca egy karácsonyi dekorációra emlékeztet. Jól elrejthető egy fenyőfán.A színes pöttyök már sejtetnek valamit.A nyitott láda.Ez valójában nem egy geoláda, de akár az is lehetne, mert olyan jól ki van dolgozva, meg egy GPS is van mellette.Nem tudom, mi akar lenni ez a gusztustalan valami. Talán bélrendszer, vagy agyvelő?Ezzel az ötletes megoldással már Magyarországon is találkoztam. Ott még egy toll is hozzá volt erősítve.Megint egy locsolófej. Ez most nem földközelben van.


A nyitott láda. A 6. részben néhány kép illusztrálja, hogy milyen következménye lehet, ha valaki nekiesik ezeknek a locsolófejeknek, és szétszereli őket.Alapos álcázás, de kíváncsi lennék, hogy néz ki ez a dobozka, miután néhányan jól marokra fogták és lecsavarták, feszegették a tetejét. Valószínűleg, az álca nagy része lejött róla.Ennél a ládánál az a feladat, hogy meg kell állapítani, milyen készülékből származnak a különféle áramkörök.Egy tapló.


Jól látható, hogy csak egyetlen szögre van felakasztva. Nem tűnik vízhatlannak.Ez a levél rejtette a koordinátákat egy versenyen. Nehéz lehetett megtalálni, de nem annyira, mint a következőt.Ez egy műanyag borostyánlevél.


Valójában kettő levélből készítették ezt a kis zsebet, amit tépőzárral lehetett bezárni.
A geoláda már megszűnt. „Életében” 24 megtalálást és 28 nem megtalálást logoltak hozzá. Jó eredmény a rejtő szempontjából, ha az a célja, hogy ne csak a muglik, hanem a kesserek se találják meg a rejtését.


A képet elnézve nem csodálom, hogy olyan sokan nem találták meg.Ennek a ládának a koordinátái egy könyvtárhoz mutatnak. A könyvtár bejáratánál kellett valamilyen tábla szövegéből megállapítani, hogy melyik polcon található a könyv.


Ezt találja a kesser, ha a megfelelő könyvet emeli le.Egy nagyon undorító mikro.Ez talán még az előzőnél is undorítóbb. A sárga üvegcse egy „kibelezett” plüss nyusziba van betömve. A csontok igazán növelik a láda megtalálásának élvezeti szintjét.Két nem mindennapi TB. Az egyik neve: The Turd (nem kell szótár, hogy kitaláljuk a jelentését).
Úti célja: szennyvíztisztítók, legelők, vagy egyéb trágyatelepek meglátogatása. Nem kell képeket feltölteni, de a galériában néhány vicces kép is látható.
A másik TB egy férfi alsónadrág. Állítólag még nem használt.
Ez a két TB több képen is együtt szerepel, de mégsem tudtam megállapítani, hogy mi a gatya küldetése.

Ennél a WC kagylóból kialakított ládánál az van a WC papírra írva, hogy ne vedd ki a TB-ket. Logold őket!