GCXM07

(EndreiTeam)

Csaszi ezzel a felhívással zárta a GCXM07 geoláda kivitelezéséről szóló írását:

„A geo-karácsony megjelenésével járó nagy kalamajkáról írjon más megtaláló, az én tollam már elfáradt.”

Felkértem tehát néhány kessert, hogy írják le, hogyan találták meg a Geo-karácsonyfát.


Geokarácsony 2007


Nekünk a tavalyi Geokarácsony volt az első, amin részt vettünk. Nagyszerű hangulata volt az egésznek, jókat beszélgettünk a szintén ünnepi hangulatban lévő kessertársakkal. Ezekkel a tapasztalatokkal gazdagodva már nagyon vártuk az idei Jézuska első adatcsepegtetését és lelkesen készültünk a találkozóra.

December 8-án megjelent az első adatcsepp:

"Kelet felől érkezem.
Hol legyen az idei gc-fenyőfa?"

Ettől a pillanattól kezdve az Endrei család valamelyik tagja folyamatosan figyelte a fórumot, és várta az újabb információkat egészen az utolsó pillanatig. Itt jegyezném meg, hogy egyébként inkább csendes, a háttérben meghúzódó kesserek vagyunk. Az első fórumos hozzászólásunk az idei Geokarácsony kapcsán született meg. Az összes megjelent és általunk hozzágondolt adatot egy PDA-n gyűjtöttük össze, hogy akár majd útközben is rendelkezésre álljon. A megjelent adatok alapján 17-én már Jézuska személyére is volt tippünk. Persze még aznap este kiderült, hogy az nem jó. Magánlevelezésbe kezdtünk yoggi kessertárssal, aki már akkor biztos volt benne, hogy az idei Jézuska csaszi lesz. Neki volt igaza... A fenyőfa helyét ugyanolyan "pontosan" sikerült meghatároznunk, mint a Jézuska személyét. Még szerencse, hogy a parkolót választottuk egyéni keresés helyett.

A tavalyihoz hasonlóan, az idén is igyekeztünk egyedi díszekkel készülni, ennek felelőse ezúttal Adrienne volt. A sok elfoglaltság miatt csak az utolsó napon készült el velük, de ez persze semmit nem vont le a minőségből. Szerintünk jól sikerültek.

Az esemény napjának délutánján a türelmetlenség és az izgalom a legkisebbekről folyamatosan terjedt át ránk, szülőkre is. Végül már nem bírtuk tovább és 18:45-kor elindultunk, holott az út (Igo Andrea szerint) mindössze 48 perc lett volna. :) Útközben sokszor eszünkbe jutott, vajon mit fogunk csinálni a parkolóban 23:30-ig... Első lépésben a sztráda helyett a régi 3-as utat választottuk kb. 60km/h-val haladva, hogy minél lassabban érjünk oda. Útközben a GCPaMi láda közelsége újabb időhúzás lehetőségét villantotta fel bennünk. Gondoltuk egy kis séta még jót is fog tenni. Ha egy nagytestű, németjuhászszerű dög nem kergette volna az autónkat majdnem a ládáig, akkor talán ki is mertünk volna szállni. Így azonban félelmünkben a láda mellett álltunk meg kb. 5 méterrel. Nagyjából 10 percet sikerült nyernünk az akcióval.

21:12-kor már a megadott parkolóban álltunk. Ezután egy "kellemes" séta keretében megtekintettük belülről is a solymári Auchan-t. Majd az autónkhoz visszatérve a megadotthoz képest egy távolabbi pontról figyeltük, hogy mikor érkezik már végre valaki. Az első megérkezők láttán azonnal mi is odaparkoltunk melléjük. Kiszállva kellemes találkozások következtek személyesen és csak a netről ismert ládászokkal egyaránt. Pillanatok alatt megtelt a parkoló. Az otthonról hozott ételek és italok hamar előkerültek a csomagtartókból. Ettünk, ittunk, beszélgettünk, aláírtuk a Jézuskának szánt ajándék bögrét és már jött is az infó, hogy hogyan találhatjuk meg a következő pontot, ahonnan végre elindulhatunk keresni a fát. Senki sem sejtette, hogy tőlünk pár méterre, egy tábla tövében végig ott rejtőzött az újabb koordináta. Mindenki bepattant az autójába, majd hosszú összefüggő sorban indultunk a kiindulóponthoz.

Innen következett a gyalogos szakasz. Csodálatos látvány volt a lámpákkal kivilágított, kígyózó embertömeg a cél felé vezető úton. Kisebb bizonytalankodás után végre valaki felkiáltott: "Megvan a fa!" Erre mindenki odaszaladt, és keresni kezdte a ládát. Kicsit messzebb @david lelt rá elsőnek a kincsesládára. Szaladtam oda, hogy lefényképezhessem a ládanyitást, így lelcache után harmadiknak írhattunk a logbook-ba. Az est egyik csúcspontja volt számunkra, amikor fénybe borult a karácsonyfa. Igazán mesebeli szépségű fát sikerült elénk varázsolni. Készítettünk pár képet magunkról és a többiekről, majd Adrienne szétosztogatta a még megmaradt süteményeket.

Kellemes élmény volt, hogy egyszercsak odajött hozzám csaszi és bemutatkozott, majd elárulta, hogy ő volt a Jézuska. Utólag úgy érzem, nem találtam a legmegfelelőbb szavakat arra, hogy megköszönjem ezt a nagyszerű ünnepet!

Kedves Jézuska (csaszi)! Engedd meg, hogy mind a magam, mind a családom nevében köszönetet mondjak a GCxm07 tökéletes megszervezéséért és kivitelezéséért. Jól feladtad a leckét a következő Jézuskának. Az idei Geokarácsony színvonalát felülmúlni nem lesz egyszerű dolog.


Nincsenek megjegyzések: