Két "kesser", gyöngyfűző és párja

Vannak olyan kesserek, akik nem a találataik számával, vagy a hivatalos megbízatásukkal tűnnek fel. Ők a hozzáállásukkal, a fórumokon tanúsított magatartásukkal, logjaikkal, rejtéseikkel hívják fel magukra a figyelmet. A "szabvány" kérdéseket feri60 tette fel a gyöngyfűző és párja (470 megtalálás) kesserpárosnak.
Köszönöm a közreműködésüket.


· Hogyan ismerkedtél meg a geokessinggel?

Már a geocaching előtt sokat kirándultunk. Mivel érdekelnek minket a technikai újdonságok, így a papír térképek mellé beszereztünk egy Garmin Geko 201-es készüléket. Ezzel meg is pecsételődött a geocaching-es sorsunk további alakulása. A készülékhez kutakodtunk házilag barkácsolható adatkábel kapcsolási rajza után, miközben egy érdekes weboldalra bukkantunk… http://www.geocaching.hu/ :o)

· Változott az életstílusod a kessing hatására?

Nem. Előtte is sokat kirándultunk, igyekszünk most is így tenni. Az más kérdés, hogy így sokszor a ládákhoz választunk uticélt.

· Kikkel szeretsz együtt ládázni, és miért?

Gyöngyfűző a Párjával, Párja Gyöngyfűzővel. Azaz általában kettesben vagyunk, mivel így nem kell alkalmazkodni, kevesebb a kötöttség. Néha még a szülők csatlakoznak hozzánk, akik szintén nagyon élvezik ezeket a kirándulásokat! Együtt ládázunk


· Milyen gyakran keresel ládákat?

Amikor csak lehet! A szabadidőnket (amiből sajnos mostanában nem sok van) szeretjük a természetben eltölteni, és ha már kint vagyunk, nem hagyjuk ki a ládákat sem. Egerszalókon ősszel


· Milyen típusú ládákat kedvelsz/nem kedvelsz?

Leginkább a hagyományos ládákat szeretjük. Kedveljük, ha szép környezetbe vezet el, vagy érdekes dolgot mutat be. Amit nem szeretünk: amikor egy láda megszerzése a környezet rombolásával jár (tipikus példák a földvárak oldalánál rejtett ládák, amik együtt járnak a „vadcsapások” kialakulásával). Más nem igazán szokott zavarni minket, vagy ha igen, akkor hazaérve már egy kalandként értékeljük az egészet. Boldogkő vára - Ide már sokadszorra tértünk vissza


· Próbálsz elsőként megtalálni egy új ládát?

Nem célunk az efféle versenyzés. Nekünk ez másról szól.

· Külföldön is kerestél már meg ládát?

Voltunk már mellette, kb. 20 méterre /nem a mi hibánkból nem lett meg/ :o) De majd idén nyáron!

· Érdekelnek a Travel Bug-ok?

Érdekes dolog, de nem szoktuk begyűjteni. (Túl sok kötöttséggel jár, amit nem szeretnénk felvállalni.)

· Tracket szoktál gyűjteni, vagy rajzolsz a Tuhu számára?

Tracket gyűjtünk, de csak saját célra, és ráadásul sokszor feledésbe is merül. A Tuhu-ra mások érdekében nem töltünk fel, annyira azért nem megyünk a pontosságra.

· Miért rejtettél saját ládát?

Mert az Alföld méltatlanul el volt hanyagolva, és itt is voltak (vannak) bemutatásra érdemes dolgok! Egy emlékezetes kirándulás Bélapátfalván


· Számíthatunk még új ládá(k)ra Tőled?

Tervek mindig vannak. /Utána meg vannak moderátorok is… ;o) Rajtuk is múlik./

· Hogyan döntöd el merre keresel ládákat egy-egy alkalommal?

Általában „új” területeken keresünk, ahol még nem jártunk, vagy ha találunk valahol egy olyan ládát, ami felkelti az érdeklődésünket, akkor annak a környezetében igyekszünk másikakat keresni. De az biztos, hogy a hegyek elsőbbséget élveznek.

A Három-kő csúcsán




· Hogyan szoktál oda utazni?

Geomobillal. (Laposhasú, így azért marad még bőven séta is! Ami nem is árt!)

· Vesztettél el/találtál már valamit kesselés közben?

Szerencsére el még nem vesztettünk semmit. Az egri vár másolatánál találtunk egy papír kétszázast, a GCORHS ládánál pedig egy éles 7,62-es lőszert találtunk. (Pénzt szívesebben találnánk még!)

Éjszakai cache


· Kerültél már vicces/kellemetlen helyzetbe logoláskor/láda-visszarejtéskor?

Ilyen nem volt, de várnunk már többször kellett, hogy ne bukjunk le. Igyekszünk körültekintőek lenni, már tudjuk, milyen az mikor eltűnik a láda. (Inkább kihagyjuk a ládát, de veszélyeztetni nem szoktuk!)

· Szeretnél valamit megváltoztatni a kessinget körülvevő közegben?

Igen. No komment.

· Mi a véleményed a mozgó ládákról?

Amíg nem a „pontvadászatról” szól addig tetszik. Maga az ötlet jó!
A természet apró csodái


· Mi a véleményed a külföldön rejtett magyar ládákról?

Nem tartjuk jó ötletnek. A com-os oldalon lenne ezeket jobb látni. Nem a ládákkal van a gond, de talán nem a magyar oldalon kellene megjelentetni őket.

· Részt szoktál venni a versenyeken?

Nem. Tervben sincs.

· Milyen kütyüket cipelsz magaddal kesseléshez?

A legfontosabb a GPS: GPSMAP 76CS. + Symbian-os mobil a ládák leírásával (plusz vészesetben benne a GPS), egy jó fényképező ( a másik hobbi), pár darab lámpa. Ennyi. Ilyenkor jön jól a lámpa - Túra a (kiépítetlen) Béke-barlangban


· Melyik láda nyújtotta a legnagyobb élményt/örömet/csalódást/bosszúságot?

Legnagyobb élmények: GCTark és a GC3KO fantasztikus volt a kilátás! Nem egy alkalommal kerestük meg ezt a két ládát, így ez még külön élmény volt! GCBELK – megérte megmászni a csúcsot, szép volt fentről a kilátás, visszafelé a sötétben pedig a szentjánosbogarak tették hangulatossá az utat. GCTosi – Télen kerestük fel, így az egyik jelszórészletet – egy földön lévő emléktáblát – vastag jégpáncél borította, így a jelszórészlet leolvashatatlan volt. A hidegre való tekintettel termoszban vittünk magunkkal teát, ami most nem a gyomrunkban végezte. Pillanatokon belül meglett a jelszórészlet! Szinte mindegyik megtalált láda élmény volt, de nem akarjuk mind felsorolni. Nyárvégi kirándulás a Kereki várhoz



Legnagyobb öröm: GCORVK – Mikor a legnagyobb bosszúságok után harmadik alkalommal megtaláltuk a ládát! Nagyon jó érzés volt! :o)

Legnagyobb csalódás: konkrét eset nincs, de csalódás, amikor nem mutat semmit a láda.

Legnagyobb bosszúság: Szokott lenni, de hazaérve átértékelődik a helyzet. Jókat nevetünk rajta! Ezek az igazi élmények! A mindig érdekes hely - Lillafüred


· Mennyire figyeled a pontszámok listáját?

Ilyen is van? ;o)

Tavaszi séta a Fiumei úti sírkertben


· Van valamilyen különleges cél, amit szeretnél a kessiggel kapcsolatban elérni?

Minden ládát, a com-osokat is beleérte egytől-egyig begyűjteni! Akkor elmondhatnánk magunkról, hogy bejártuk a Földet! :o)

· Milyennek látod a kessing jövőjét?

Felfelé ívelő, egyre több embert látni kint a természetben, de ennek vannak negatív vonzatai is. De rajtunk nem fog múlni, igyekszünk minél több ládát begyűjteni, és még egy párat talán rejteni is!

Nincsenek megjegyzések: