Balaton közepén
(BiharyG)

A logbejegyzések szerint egy nagyon jól sikerült rejtést hajtott végre BiharyG szeptember közepén. Ez adta az apropóját ennek az interjúnak.


Az oszlop

-Manapság, amikor különböző okok miatt egyre nehezebb kiemelkedően jó rejtést csinálni Neked sikerült. A Balaton közepe ládád igazi kuriózum. Honnan jött az ötlet hozzá?

Egy kedves kollégámat/barátomat, aki egyébként aktívan hajózik, régóta szeretnék rábeszélni, hogy próbálja ki a geocachinget. Eddig még nem állt kötélnek, de valamikor a nyáron egy közös kávézás alkalmával jött az ötlettel, hogy van egy új oszlop a Balaton közepén, nem lehetne oda ládát rejteni? Abban a pillanatban megtetszett az ötlet, ki is találtuk a megvalósítás módját, csak a kivitelezése maradt őszre.Az eredeti Hagyományos láda

-Hogyan hajtottad végre a rejtést?

Ugyanezen barátom segítségével, az ő hajójával elindultunk egy csendes őszi napon ládát rejteni... Aztán félútról vissza is fordultunk, amikor felerősödött a szél, a nagy hullámok miatt esélytelen volt a célpont megközelítése. A következő lehetőségre jó pár napot várnunk kellett, de azán nagy nehezen sikerült összehangolni a szabadidőnket és az időjárást. Innen már könnyen ment :)

-Van még ilyen szokatlan rejtésed?

Ilyen extrém nincs más, a többi teljesen szokványos. Na jó, a rejtek néha nem az, de ezt nem mesélném itt el :)

-Rutinos lehetsz a moderátorok meggyőzése terén 23 ládával a tarsolyodban. Milyen tanácsot adnál a rejtéssel még csak kacérkodó kessereknek?

Hogy jó alaposan gondolják át, tényleg másoknak is érdekes-e az a bemutatni kívánt hely, van-e az adott helyen lehetőség jól elrejteni egy ládát (ha lehet, kerüljük a "fa tövében, párhuzamos ágakkal takarva" rejteket, mint ahogy már írtam is). A védett területekre is nagyon oda kell figyelni, még ha én személy szerint nem is értek egyet minden szabállyal... Szerintem egy jó helyen rejtett jó láda esetén nem kell meggyőzni a moderátorokat :)

-A két virtuális ládád miért nem lehetett hagyományos?

Fotó: thbarnabas
Szindbád A "Balaton közepe" hagyományosnak indult, de később kiderült, hogy a Hajózási Szabályzat tiltja ott a kikötést, így át kellett alakítanom virtuálisra. A másik (Szindbád) pedig egy temetőben van, oda inkább nem tennék hagyományos ládát. Igaz, már megfordult a fejemben, hogy csinálok egy multit belőle, dobozzal a végén. Majd meglátjuk...

-A multi és a virtuális ládáidat hogyan fogadja a kesserek közössége?

Nem lehet olyan ládát rejteni, ami mindenkinek egyformán tetszik. Van három olyan multim, ahol koordinátákat kell számolgatni menet közben, ez elsőre nehéznek tűnik, de a legtöbb log alapján kiderül, hogy nem is volt olyan borzasztó :)

-A sok multi ládád alapján azt gondolom, hogy keresni is szereted a multikat.

Egy-egy tájegységen belül előbb-utóbb minden ládát megkeresek, így a multikat is. Ezek között is van jobb és kevésbé jó, de ez a többire is igaz. Szerencsére nagyon kevés multinál éreztem úgy, hogy nem érte meg a pontok keresésére fordított időt...

-Mozgóládád nincs. Nem is akartál indítani?

Nem, eszembe sem jutott.

-A Boglári gömb ládát úgy fogadtad örökbe. Nagyon találékony a rejtekhelye, tapasztalatból tudom. A Te ötleted volt, vagy ezt is kaptad a ládával?

Az eredeti rejtek a fa tövében volt, a mostani saját.

-Miért fogadtad örökbe a ládát?

Gyerekkorom óta ismerem a helyet, szeretek arra kirándulni, úgyhogy amikor a gazdája hosszabb időre külföldre távozott, örömmel átvettem a ládát.

Boglári gömb Fotó: ReniTesó

-A ládakarbantartást, hogyan oldod meg?

Igyekszem arrafelé tervezni a legközelebbi ládakeresést, de nagyon sokszor segített más kolléga is.

-Másokét is szoktad javítgatni?

Igen, elég gyakran előfordul.

-Végezetül, fontosnak tartod a konkrét rejtekhely minőségét, vagy a bemutatott környezet érdekel inkább?

Ha a kettő közül legalább az egyik jó, már tetszik a láda. Ha mindkettő megvan, az a legjobb.


További fotók:

Balaton közepe rejtése: http://picasaweb.google.hu/bihary61/VitorlZS

Biharyg albuma: http://www.freeweb.hu/biharyg/index.html

Nincsenek megjegyzések: