BUDAPESTI REJTÉS

Mottó: Miénk ez a játék, magunknak építjük. :-))


A geocaching fejlődését elősegítheti, ha megismerjük egymás véleményt.

Itt egy lehetőség, hogy Te is – kulturált hangnemben - elmondd véleményed a Budapesti rejtésekről.

-Szeretnél Budapesten új ládát rejteni, vagy mások új rejtését megkeresni?
-Gondolod, hogy már elég, vagy éppen túl sok láda van a fővárosban?
-Milyen szabályokat látnál szívesen velük kapcsolatban?

8 megjegyzés:

Unknown írta...

Engem egyáltalán nem zavar, hogy sok láda van Budapesten, sőt, legyen minél több! A ládarejtés célja, hogy felhívja a figyelmet valamire, és hiba lenne pusztán mennyiségi kvóta alapján kijelenteni, hogy Budapest területén már nincs több látnivaló.
A ládák megtalálói által adott értékelés elegendő ahhoz, hogy az érdektelen, ügyetlen vagy más miatt felejthető ládákat ki tudjuk szűrni a felkeresendő célpontok közül.
Nem a rejtést akadályoznám meg, hanem évente megszüntetném a legalacsonyabb pontszámot elérő ládákat, természetesen lehetőséget biztosítva a rejtő számára az esetleges korrekcióra.
Éljenek a darwini elvek és a közösség formáló ereje!

Stage Dolls Go-Go Bár írta...

- Szerintem még bőven van rejtésre érdemes hely Budapesten. Engem egyáltalán nem zavar az sem, ha két láda 100 méterre van egymástól!
- Geoládából sosincs elég :-)
- Semmilyen szabályt nem látok szívesen sehol! :-)

Névtelen írta...

Nagyon orulnek, ha korlatozas nelkul lehetne rejteni Budapesten. Sokszor melo utan lenne mondjuk fel ora-oram vmit csinalni, es levezetesnek jo lenne egy kis caching, viszont nehany keruletnel messzebb nem lenne idom menni.

Persze engem ez Bp-n erint, de valszeg mas nagyobb varosokban is lehetnek igy sokan ezzel.

Névtelen írta...

Egyrészt: A török emlékre rendszeresen kapok külföldi visszajelzést, mindenkinek tetszik.
Másrészt: Lenne egy tuti jó budai ládaötletem. Azért nem csinálom meg, mert tudom, hogy sokan elvből leszavazzák, anélkül, hogy megnéznék. Pedig mutatna annyit, mint a főfalun kívüliek jó része.

Feri írta...

Én kedvelem a budapesti aszfalt-ládákat, ha azok jól felépítettek, tematikusak, van mondanivalójuk. (lsd: Andrássy út, március 15. és 56-os multi) Persze azért vannak elrettentő példák is - ezeket most nem sorolnám ;).

Lakóhelytől függetlenül mindenki részéről jogos igény, hogy a közelében legyen gyorsan levadászható új láda, munka utáni-előtti (közbeni ;) időtöltéshez.
Néhány száz megtalálás után a meglévők értelem-szerűen elfogynak, hiszen majdnem mindenki először a közelben keres.

Okos ötlet a budapesti rejtések , "előzetes normakontrollja". Persze kérdés, hogy mit szól ehhez a "hivatalosság", milyen - szélesebb körben nem ismertetett - szabályok lépnek majd életbe ezekkel kapcsolatban? :-/ (lsd: com-on előre bejelentett ládák "büntetése")

Piás írta...

Hitvallásom: SZABADSÁG.
Amennyiben a cachikett-et nem sérti, mindenki ott, és olyan ládát rejthessen, amilyet jónak lát. A többi kesser vagy megkeresi, vagy sem. Amennyiben valaki nem szereti a budapesti ládákat, ne keresse meg.

Névtelen írta...

Szerintem nem az a lényeg, hogy egy láda pesti, avagy nem. Nagyon rossz megközelítés a legcsekélyebb hátrányban is részesíteni egy rejtést, vagy kezdeményt ezért. No meg a szigorúbb szabályok.

Egy ládának valamely értéket kellene hordoznia, érdekes, vagy kükönleges helyet kellene bemutatnia, és ilyen pedig még pesten is akad. Azonban ha a láda nem teljesít, azt pesten kívül sem engedném.

És bizony nem csacsiság az utólagos normakontroll a kesserek részéről, az értékeléseiket tekintve. Ha egy ládát folyamatosan csak "lehúznak" - nos talán időszerű lenne megszüntetni (persze csak a rejtővel való konzultáció eredménytelensége után).

Névtelen írta...

A véleményem az, hogy amíg egy újonnan megjelenő Bp-i láda 3 hét alatt eléri a 100 megtalálást, nincs miről beszélni.
info park
Rengeteg kesser van Bp-en, számuk rohamosan nő, megtalálatlan láda pedig kevés.
Nekem is van rejtési ötletem.