A sikeres kesser 33 alapismérve

A képeken, egy kivétellel, Mihul látható. A fotók jól szemléltetik azokat a különféle helyzeteket, amikbe egy kesser kerülhet a ládák levadászása során.

Ezzel a képösszeállítással még nem ért véget Mihul kessertárs bemutatása. Hamarosan olvashatjátok róla szakica írását.

Fotók: Csuhás, Kivi (29.), zsorzs (17./26./27./28./30.)


1. Megbízható járművel rendelkezik.

2. Nem fél a kullancsoktól.



3. Állja mások gyanakvó pillantásait.

4. Nincs tériszonya.



5. Jól tud tájékozódni.

6. Ismeri és használja a különféle kütyüket.



7. Bírja a hideget.

8. Vizijártasággal rendelkezik.



9. Azt teszi, amit akar, bárki látja is. 10. Tűri a magányt.


11. Tud örülni egy ládikának.

12. Nem fél a sötétben.



13. Jól fogalmaz.

14. Büszke sikereire.



15. Szereti és ösztönzi kessertársait.

16. Csúzik-mászik a siker érdekében.



17. Alkalomhoz illően öltözködik.


18. Nem klausztrofóbiás.

19. Kíváncsi.


20. Nem fél az erdőben.

21. Szereti az állatokat.



22. Vannak barátai, akik támogatják szenvedélyét.

23. Csak a célra összpontosít.


24. Óvja a természetet.

25. Lovagias.



26. Nem ismer lehetetlent.

27. Megfelelően táplálkozik.



28. Játékos kedvű.

29. Sajátjaként óvja társai értéktárgyait.

Felirat: "Freddy épp mászik" (GCfal1)



30. Nem ismeri a félelmet.



31. Tud lazítani.

32. Magabiztos



33. Nem rest feltúrni a környéket, ha pontatlan a koordináta.

KESSER-TÉRKÉPEK

Attibati gyűjteménye.


Magyarország geocaching hőtérképe.
Itt egy blogbejegyzés róla.
LacKac küldte a linket. Köszönöm.



Fairy is készített egy térképet.


Itt GoogleEarthben megnézheted megtalált ládáidat . Gyros alkotása.



Kattints az „Add yourself” ikonra. Ha a lakhelyed ajánlja fel, akkor írd be a neved, tölts fel egy képet, válassz egy jelet! Ha változtatni akarsz a felkínált lakhelyen, akkor katt a „move this pin” feliratra, írd be a várost, országot, és katt OK!

Egy „ezres”, Mihul

Az ezernél több találattal rendelkező kesserek jobban szem előtt vannak, mint a többiek, ezért nagyobb az érdeklődés is irántuk. Itt Mihul válaszolt kérdéseimre. Köszönöm a közreműködését.




Mindenki más esetében itt a válaszok következtek, de Mihul esetében két okból is kivételt tettem. Az egyik, hogy Ő áll a pontvadászat élén pillanatnyilag 1771 megtalálással, a másik pedig, hogy rá nagyon is jellemző módon meglehetősen szűkszavú válaszokat adott.
Ezért a válaszokhoz gyűjtött fényképekből készítettem egy összeállítást, amit „A sikeres kesser 33 alapismérve” címen külön blogban találtok holnap.





-Hogyan ismerkedtél meg a geokessinggel?


Még régen, a hős korban teljesen véletlenül az interneten bukkantam a lapra és felkeltette az érdeklődésemet a könnyű kis kincskeresés.


-Változott-e az életstílusod a geokessing hatására?


Igen! Arccal a geokessing felé! Mindent a geosszemüvegen keresztül látok.


-Kikkel szeretsz együtt ládázni és miért?


Aki szeret ládát vadászni az, szóba jöhet. Egy-egy időszakban volt, akikkel nagyon sok közös ládázásban vettem részt. Elsősorban Chris69, Évasankri, ÖregTom, Jalso, Zsiráf, horlac, kl, Zsorzs, Pupu és mostanában Csuhás valamint Szakica.


-Milyen gyakran keresel ládákat?


Néha napokig nem, sűrűbben szeretnék.


-Milyen típusú ládákat kedvelsz/ nem kedvelsz?


Ez nem kedv kérdése. Nem vagyok válogatós, de vannak olyanok, amelyikhez bizony erőt kell venni magamon.


-Próbálsz elsőként megtalálni egy új ládát?


Próbálom, de mindig nem tehetem. Van sms értesítőm, ami elégséges lenne.


-Külföldön is kerestél már meg ládát?


Igen, de nem eleget.


-Érdekelnek a Travel Bug-ok?


Érdekelnek, de nem különösebben. Csak, ha útba esik, csak Travel Bug-ért nem indulok be.


-Track-ott szoktál e gyűjteni vagy rajzolsz a Tuhu számára?


Természetesen és szisztematikusan mentem, de nem rajzolok.


-Miért rejtettél saját ládát?


Mert kellett!


-Számíthatunk még új ládákra tőled?


Nem valószínű, hacsak valami csoda nem történik. Én inkább keresni szeretek.


-Hogyan döntöd el, merre keresel ládikát egy-egy alkalommal?



Próbálom hatékonyan kiválasztani az útba ejtendő ládákat, az idő, a távolság, és a lehetőségek függvényében.


-Hogyan szoktál odautazni?


Változó, mikor mivel, leggyakrabban autóval, de szinte már minden közlekedési eszközt igénybe vettem.


-Vesztettél, el vagy találtál valamit kesselés közben?


Egy-két dolgot már veszítettem el, Pl. egy fél pár kesztyűt egy ládánál, amit később visszakaptam, mert egy geoládász megtalálta. Leggyakrabban a leírást vesztem el, amit visszafelé meg is találtok. Találni legtöbbször ládát, (no, de ez csak vicc volt.)


-Kerülte-e már vicces, kellemetlen helyzetbe, logoláskor, ládavisszarejtéskor?


Persze többször, olyan ládáknál, Pl. parkban, vagy víz perton, amelyek túl közel vannak olyan helyekhez, ahol emberek ülhetnek.


-Szeretnél valamit megváltoztatni a kessinget körülvevő közegben?


????


-Mi a véleményed a mozgóládáról?


A mozgóládával való kapcsolatomat általában nem övezte eddig siker sztori.


-Mi a véleményed a külföldön rejtett, magyar ládákról?


Vegyes érzelmekkel vagyok velük szembe. Kicsit kezdenek túl sokan lenni.


-Részt szoktál venni a versenyeken?


Nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel, tehát igen.


-Milyen kütyüket cipelsz magaddal keseléshez?


Szokásos eszközöket PDA és GPS, bármennyire is meglepő. Talán a legegyszerűbb Garmin GPS 12-sel találtam meg a legtöbb ládát. A nehezebb vételi körülmények közötti viselkedésének a pontos ismerete, többet jelent számomra, mint egy korszerű műszer.


-Melyik láda nyújtotta a legnagyobb élményt, örömet, csalódást, bosszúságot?


A Gckisv a kisvasutas láda, mindezt egyben, de nem részletezem, mert még, most is felkavar… Lásd: logok, akit érdekel, olvasson utána.


-Mennyire figyeled a pontszámok listáját?


Nem tagadom, erősen figyelem.


-Van valami különleges cél, amit szeretnél a kessinggel elérni?


Nincs, ha én vagyok az első!

Pádisi túra 1/3,
(Kata)

Anikó és MikiCache szervezett egy túrát Pádisra 2006-ban. A csapat 2006.07.22-én indult, és 30-án tért vissza. A túráról Kata írt egy beszámolót, amit én is megoszthatok veletek. A fotókat Csigabiga készítette.
Köszönöm Kata és Csigabiga közreműködését.




SZOMBAT: Reggel négykor csörög az óra, utolsó simítások a lakáson, taxiba be, érkezés a találkozóhelyre. Magpet eljött integetni, aztán lassan a többiek is befutnak, néhány ember ismerős, mások csak képekről, néhányan egyáltalán nem. Scele pogácsát oszt, megtelnek a buszok, mi ÉvaSanKri-val megyünk, autóval. A másik autós csapatot Kovi és Levin képezik. A tervezett időpontnál nem sokkal később indulunk. Indulád Pádisra
Nagyváradra sokkal hamarabb érkezünk autóval, mint a buszok, de nem baj, felfedezzük a McDo-s épület környékét: vannak koldusok és egy szökőkút, amiből porlasztott víz „gőzölög”. Itt szembesültünk először a „LEJ-szindrómával”: szép pénz, de kiismerni magad rajta szinte lehetetlen. Rengeteg nulla, vagy éppen egy sem, és az átváltás? Külön megérne egy mesét.

Nem sokkal később jön a rettegett szerpentin. A 2. számú busz sofőrje nem szívbajos, az utasok csak úgy pattognak a buszban. Na nem mintha mi a kocsiban úgy ülnénk, mint a cövek. :) Viszont nem kell egyszer sem kiszállni, ami azért is jó, mert időközben elered az eső. A Varasó-háznál Jiimbo és felesége, valamint Ironman vár minket. A házba szakadó esőben cuccolunk be, kialakulnak a szobabeosztások, aztán sajnálkozunk, hogy esik, és nem mehetünk a Boga-csűrhöz.Az első túra előtt Néhányan annyira tele vannak energiával, hogy akár a szakadó esőben is indulnának, de győz a józan ész, és inkább vacsorázunk: az első erdélyi csorba. Jól tesszük, mert vacsi után eláll az eső, sőt, még a nap is előmerészkedik a felhők közül. Bakancsok, kamáslik fel, indulás a Boga-csűrhöz. Főleg, mert láda is van. :) A fű a réten vizes, jó nagy, és puha, de vigyázni kell, hová lépsz, mert itt az állatok (lovak, juhok és marhák) arra csatangolhatnak, amerre csak szeretnének, és bizony nyomot hagynak maguk után.

A táj leírhatatlan, a Boga-csűrhöz vezető út (?) viszont saras és meredek. A Boga-csűr tulajdonképpen egy sziklaorom, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a környező hegyekre és a párszáz méterrel lejjebb fekvő településekre (pl: Boga). Csodás. Lefelé bukdácsolva levonom az első tanulságot: felfelé menni lehet, hogy fárasztóbb, de lefele menetben iszonyú tériszonyom van: remegnem a lábaim, görcsöl a gyomrom, de amikor leérek, az nagyon jó. Scele, Zsézsé, HZ, Maya, Márta X, lelcache, a Boga-csűrnél Este zuhanyzás (ez nagyon izgalmas: egy pár, vagy azonos neműek zuhanyozhatnak egyszerre, a koedukált-fürdőruhás megoldás nem túl népszerű), mindenki sorra kerül, egy kis Tata-féle gitármuzsika, némi alkudozás-veszekedés a tulajjal (ez főleg Anikó és Miki reszortja), aztán irány az ágy, hiszen másnap korán kelünk: az úti cél a Szamos-bazár.
kulisz, VonósTamás(Tata), Horgerr Esti koncert


VASÁRNAP: Reggeli után indulás a Szamos-bazárba. Irány az Aragyásza-barlangMártaMiki saját bevallása szerint ez lesz az egyik legkeményebb napunk, mindenre szükségünk lesz: kamásli, fejlámpa és vágásbiztos kesztyű! Az Aragyásza-barlangig vezető út csodálatos, az idő úgyszintén: száz ágra süt a nap és mi egy csapat ló között átvágva közelítünk a titkokat rejtő erdő felé, keresztül a réten.

A lovaknak megtetszik HZ szalmakalapja, de sikerül megmenteni a nemes fejfedőt. Hamarosan elérünk a barlang bejáratásoz, de előtte kigyönyörködjük magunkat az erdő fényeiben. Meseszerű.

A barlang bejárata előtt lánckötélen kell leereszkedni. Ez az első ilyen helyzet az életemben, nem mondom, hogy nyugodt vagyok. Szerencsére Pupu segít, ahol tud, mondja, hogy melyik lábam hová tegyem. Lent látom, hogy hol jöttem le: büszke vagyok magamra. :) Aragyásza-barlang bejárata A barlangban hideg van és sötét, hihetetlen mekkora tereket rejt a hegy gyomra. Elérkezünk a létráig, aminek hiányzik a legfelső foka, ezért aztán a lelépés, főleg apró termetű lányoknak nem egyszerű. Megfordul a fejemben, hogy talán lehetetlen. De nem, sikerül spárga-közeli állapotot produkálnom, és már ott is állok a létra tetején, aminek az aljában ÉvaSanKri vezényel: jobb lábaddal le, menj át a baloldalra, onnan bal lábadat le, megint bal… lent is vagyok.

A barlang csodálatos: egyszer töksötét, máskor beszűrődik a fény, néhol mászni kell, máshol ereszkedni. A kijárat nem egyszerű: gyorsan folyik a patak, mellette alig van valami kis sziklaperem, a meder viszont tele van csúszós fákkal. Kapaszkodom, lépegetek, kicsit megcsúszom, de OK, nem esek bele a patakba. Aragyásza-barlang kijárataEnnek örömére eszünk egy kicsit, majd a Fortuna-ligeten keresztül vágva folytatjuk utunkat a Belvedere felé. Erős kaptató után a sziklaszirten csodálatos látvány tárul elénk. Ezt tényleg nem lehet körülírni: óriási a mélység, az alján patak szalad, a völgy másik oldalán óriási sziklák meredeznek. Miki elsorolja a nevüket, majd ebédidőt hirdet. Áfonyabokrok között pihegünk.

Valahol messze dörög az ég, de nem aggódunk. Ereszkedés a görgetegenFolytatjuk az utat: nagyon meredek hegyoldalban ereszkedünk le egy kőgörgeteges völgybe. Reszket kezem-lábam, kövek repülnek a magasabban levők lába alól, percenként tízszer kiáltjuk: vigyázz, KŐŐŐŐ! A kőgörgeteges részen gyorsabban haladnak a többiek, abban reménykedem, hogy csak odáig kell kibírnom, aztán jobb lesz. Sokaknak itt már jobb, nekem nem: már kapaszkodni sincs mibe, csak a meredek, mozgó föld (?) a lábam alatt. Kezd kialakulni bennem egy kép Miki „lájtos” túráiról. Nagyon félek… és nagyon megkönnyebbülök az aljában. Innentől kezdve nekem ezen a napon minden gyerekjátéknak tűnik. Átkelés

Átkelünk a patakon, friss vizet veszünk egy finom forrásból, majd újra kaptató: csodálatos kis barlanghoz érkezünk, nem hosszú, max. 100 méter az egész, de csigavonalban kell befelé haladni, és a plafonon, mint megannyi kristály, lógnak a vízcseppek. Szemkápráztató látvány.

A barlangban hideg van, megyünk tovább. A Belvederéről látott sziklák tövében folytatjuk utunkat, megdöbbentő kilátás a Belvederére, és kellemes sétaút. Remekül érzem magam. A következő barlanghoz nem megyek le, kezdek fáradni. Azért ezt is felfedezte a kesser-csapat, jópáran le-, majd felmásztak a Száraz-barlanghoz. Innen már nincs messze a Fortuna-liget és az Aragyásza-barlang. Visszafelé a barlang felett megyünk, látjuk a zsombolyokat, ahonnan a fény beömlött a barlangba, és halljuk, hogy vannak benne.

A helyiek röhögnek rajtunk kamáslis-kesztyűs-bakancsos turistákon: rajtuk nincs más, mint egy sort, fürdőruha és strandpapucs. Visszafelé már csak vánszorgok, de nagyon jól érzem magam. Rávetjük magunkat a vacsira, majd a fürdőre, vicceket mesélünk, a többiek söröznek, jön az „almaszósz”, a Tankcsapda, a Trekkelő dal és a többi, végül bedőlök az ágyba. Másnap továbbköltözünk.

Kesser-horoszkóp: Skorpió

Ez a horoszkóp eredetileg iskoláskorú gyerekeknek készült, de az eredeti hangnemet változatlanul hagyva, átdolgoztam kessercsaládok számára. Remélem, ez a „használati” utasítás segít a kesser férj/feleség gondolkodásának, viselkedésének megértésében. A végén néhány mondat foglalkozik a gyermekneveléssel is.
Forrás:harmonet.hu


SKORPIÓ (Október 23. – November 21.)

A Skorpió kesser erőssége, hogy nagyon kitartó! Ha van egy kedvenc rejtője, akkor annak minden ládáját hamar felkeresi. Kedvenc ládája a kedvenc kesserének legújabb rejtése. A barlangba rejtett ládákat is igazán neki találták ki, hiszen óriási izgalommal tölti el, ha lemerészkedhet a mélybe.

A Skorpió kesser gyengéje, hogy nagyon szélsőségesen viszonyul a kesseléshez. Lehetnek időszakok, amikor egyáltalán nem keres ládát, aztán újra teljes erőbedobással kutat. Gondjai lehetnek a fórumokon is, hiszen maximalista, s ha valakinek éppen nincs akkora tehetsége ehhez a hobbyhoz, akkor azt tehetetlennek titulája jobb esetben!

A Skorpió kesser motivált lesz a ládázásban, ha érzi, hogy a sok megtalálás tekintélyt jelent a későbbiekben – a többiek előtt. Mondjuk el neki, hogy ha sok ládát is talál, az sem eszköz arra, hogy Ő maga határozhassa meg a saját ládái sorsát.

Nagyobb kedvvel megy ládázni, ha tudatjuk vele, hogy minden elszalasztott mozgóládánál maximálisan mellette fogunk állni!

A Skorpió kesserszülő mindig kiáll a gyermeke mellett! Figyeljen arra, hogy önállóságot is adjon neki, így a gyermek megtanulhatja, hogy felelősséget kell vállalnia a ládába tett tárgyakért!

Kesser-horoszkóp: Mérleg

Ez a horoszkóp eredetileg iskoláskorú gyerekeknek készült, de az eredeti hangnemet változatlanul hagyva, átdolgoztam kessercsaládok számára. Remélem, ez a „használati” utasítás segít a kesser férj/feleség gondolkodásának, viselkedésének megértésében. A végén néhány mondat foglalkozik a gyermekneveléssel is.
Forrás:harmonet.hu


MÉRLEG (Szeptember 23. – Október 22.)

A Mérleg kesser erőssége, hogy nagyon diplomatikusan viselkedik a közösségben. Ha jó körülmények veszik körül, akkor a navigálással sincsen gond. Ne keressünk vele olyan ládát, ahol sok kesserrel találkozhat. Ha lehet, akkor válasszunk félreeső, minőségi ládát! A kedvenc ládája a virtuális, hiszen itt nem kell logolnia, ha mások is vannak a környéken.

A Mérleg kesser gyengéje, hogy nem mindig képes arra, hogy pontosan az eredeti helyére rejtse vissza a ládát. Gondjai lehetnek a mikroládával is, hiszen ezt túl kicsinek találja ahhoz, hogy bíbelődjön vele. Nehezen tudja felfedezni benne azt az ajándékot, amit keres.

A Mérleg kesser motivált lesz a ládázásban, ha nyugodt, elhagyott környezetben járhat. Előnyösebb a kisebb, meghittebb hangulatú kesser találkozó.

Nagyobb kedvvel megy ládázni, ha nagyon ízléses, minőségi felszereléseket kap. Az Ő estében nagyon fontos a kütyük és a ruházat színharmóniája!

A Mérleg kesserszülőnek jól jöhet, ha közösen talál ládát gyermekével, mert annak örömeit meg tudják osztani egymással. Fontos, hogy köveket, ágakat ne rakjanak a ládákba, hiszen a Mérleg szülő hajlamos arra, hogy ezt tegye!

Kesser-horoszkóp: Szűz

Ez a horoszkóp eredetileg iskoláskorú gyerekeknek készült, de az eredeti hangnemet változatlanul hagyva, átdolgoztam kessercsaládok számára. Remélem, ez a „használati” utasítás segít a kesser férj/feleség gondolkodásának, viselkedésének megértésében. A végén néhány mondat foglalkozik a gyermekneveléssel is.
Forrás:harmonet.hu


SZŰZ (Augusztus 23. – Szeptember 22.)

A Szűz kesser erőssége, hogy rendkívül pontosan és szorgalmasan navigál. Energiát fektet az előkészületekbe, s még azokat a ládákat is megkeresi, amelyeket nem igazán szeret. Nagyon fontos, hogy az önfeledt kesselésre is jusson ideje!

Kedvenc ládája a mikro. Ebben a ládában könnyen eligazodik, hiszen nem sok dolog fér bele. A kütyük fórumot is nagyon kedveli, hiszen az lehetőséget nyit neki arra, hogy intellektuális képességeit még jobban kibontakoztassa. A térkép nélküli Gps-szel történő navigálás szórakoztató agytorna a számára, amelyet pusztán élvezetből művel.

A Szűz kesser gyengéje, hogy nem szeret logot írni. A fogalmazás szorongást okoz neki. Néha még az is kényelmetlen számára, hogy a megtalálás pontos idejét megadja. Gondjai lehetnek a láda értékelésével is, hiszen itt konkrétan meg kellene mondania a véleményét a többieknek. Ez a gondolat, pedig a félelem érzésével töltheti el!

A Szűz kesser motivált lesz a ládázásban, ha megvilágítjuk számára, hogy nagyon hasznos ismereteket gyűjthet a kesselés során.

Nagyobb kedvvel megy ládázni, ha kap egy telefont, amely vízálló, ütésálló és WAP meg GPS funkciója is van. Így mindig pontosan odatalál a ládához, és egy Ok loggal elintézheti.

A Szűz kesserszülő legfontosabb feladata, hogy megtanuljon, önfeledten ládázni a gyermekével! Minden napra jusson egy láda, hiszen a Szűz szülő hajlamos arra, hogy csak a kötelezettségekre, feladatokra koncentráljon. Mindig tartsuk szem előtt, hogy a kesselés nagyon fontos örömforrás!

Kesser-horoszkóp: Oroszlán

Ez a horoszkóp eredetileg iskoláskorú gyerekeknek készült, de az eredeti hangnemet változatlanul hagyva, átdolgoztam kessercsaládok számára. Remélem, ez a „használati” utasítás segít a kesser férj/feleség gondolkodásának, viselkedésének megértésében. A végén néhány mondat foglalkozik a gyermekneveléssel is.
Forrás:harmonet.hu


OROSZLÁN (Július 23. – Augusztus 22.)

Az Oroszlán kesser erőssége, hogy nagyon aktív, s meglehetősen nagy a szereplési vágya is. Nagyon szereti hallatni a hangját a fórumokon! Emellett nagyon büszke a saját ládáira. A kesselés közben alkalma nyílhat arra, hogy tájékozódási képességét fitogtassa! A verseny is szóba jöhet, de ez igazán akkor érdekes számára, ha Ő lehet a győztes.

Az Oroszlán kesser gyengéje, hogy időnként nagyon eltéved. Ilyenkor szinte lehetetlen rávenni a ládakeresés folytatására. Gondjai lehetnek a jelszóképzéssel is, hiszen ilyenkor kevés a színészi teljesítmény! Hiába elbűvölő egyéniség, a jelszó szempontjából ez teljesen mindegy!

Az Oroszlán kesser motivált lesz a ládázásban, ha nagyon sokat dicsérjük azokért a ládákért, amelyeket már megtalált. Az elismeréstől szárnyakat kap, s a megbecsülésünk igazi hajtóerőt jelent számára!

Nagyobb kedvvel megy ládázni, ha jó minőségű felszereléseket vásárolunk neki, amelyeken jól látszik a márkajelzés.

Az Oroszlán kesserszülő jól teszi, ha megbékül gyermeke gyengébb ládakereső képességeivel! Tökéletes kesserek nincsenek, s a gyermekeink sem mindenben jók! Ez elég nehéz lehet, hiszen az Oroszlánok legfőbb „produktuma” a gyermekük szokott lenni!

Kesser-horoszkóp: Rák

Ez a horoszkóp eredetileg iskoláskorú gyerekeknek készült, de az eredeti hangnemet változatlanul hagyva, átdolgoztam kessercsaládok számára. Remélem, ez a „használati” utasítás segít a kesser férj/feleség gondolkodásának, viselkedésének megértésében. A végén néhány mondat foglalkozik a gyermekneveléssel is.
Forrás:harmonet.hu


RÁK (Június 22. – Július 22.)

A Rák kesser erőssége a fantáziavilága! Használjuk ki, hogy a képzeletének nincsenek határai! Tegyük számára érdekessé a ládázást! A könnyen megtalálható dobozokat rejtsük újra számára!

Kedvenc ládája a nehezen látható, sűrű bozótba vagy üregekbe rejtett doboz. A Rák kesser nagyon kötődik a múlthoz, s természeténél fogva nagyon érdekli a történelmi helyekre rejtett geoláda! Az ilyen helyszíneken a Rák megtalálhatja azokat az ősi tradíciókat, amelyekkel nagyon könnyen azonosul!

A Rák kesser gyengéje, hogy nagyon gyakran előfordul, hogy elálmodozik. Nagy erőfeszítésre van szüksége ahhoz, hogy tartósan a GPS-t figyelje! Gondjai lehetnek a trackek gyűjtésével is, hiszen ezt fantáziátlannak élheti meg. Pontos, minden kereszteződést legalább 50 méterre bejáró tracket nem lehet két „álmodozás” közben gyűjteni!

A Rák kesser motivált lesz a ládázásban, ha a tudásával gyengébb társainak segíthet. Ha „korrepetálhatja” valamelyik eltévedt kessertársát, akkor szárnyakat kap! Segítő vénáját akár az útvonalak összeállítása során is figyelembe vehetjük!

Nagyobb kedvvel megy ládázni, ha kap tőlünk egy GPS-t, amelyen az üdvözlőfelirat a fényképünkkel van díszítve. Így érezheti, hogy a család védelmét mindenhol élvezheti!

A Rák kesserszülő figyeljen arra, hogy gyermekével való kapcsolatában kevesebb teret kapjanak a hangulatai! Mutasson kiegyensúlyozottságot még akkor is, ha már fél órája nem találja a ládát a bozótban és közben már több tehénlepénybe is belelépett!

Kesser-horoszkóp: Ikrek

Ez a horoszkóp eredetileg iskoláskorú gyerekeknek készült, de az eredeti hangnemet változatlanul hagyva, átdolgoztam kessercsaládok számára. Remélem, ez a „használati” utasítás segít a kesser férj/feleség gondolkodásának, viselkedésének megértésében. A végén néhány mondat foglalkozik a gyermekneveléssel is.
Forrás:harmonet.hu


IKREK (Május 21. – Június 21.)

Az Ikrek kesser erőssége, hogy minden érdekli a világon! Ráadásul nagyon sok és sokféle kütyüt képes egyszerre kezelni! Próbáljuk meg arra buzdítani, hogy a figyelmét egy irányba is fókuszálja néha!

Kedvenc ládája a multi, hiszen egy ilyen „rejtés” szinte végtelen lehetőségeket rejt magában! Az ilyen ládák logjaiban végre szabadon kinyilváníthatja a véleményét, s ráadásul mindenki rá figyel!

Az Ikrek kesser gyengéje, hogy nem mindig tartós a tudása. Az Ő esetében sokkal többször kell elolvasni a ládaleírást! Gondjai lehetnek a jelszóképzéssel is, hiszen a sok évszám kombinálgatásához nincsen elég türelme. Amikor ezzel kell foglalkoznia, akkor úgy érezheti, hogy szélmalomharcot folytat.

A Ikrek kesser motivált lesz a ládázásban, ha megmutathatja nekünk a tudását! Örömmel beszél arról, hogy miként talált meg egy ládát, vagy fejtett meg egy bonyolult jelszót. Hallgassuk végig figyelmesen, bár, ha egyszer belelendül a beszédbe, akkor jó sok idő rámehet az eszmecserére!

Nagyobb kedvvel megy ládázni, ha rávilágítunk, hogy ott rengeteg új barátságot köthet. Különösen az újonnan megjelent ládáknál találkozhat más kesserekkel.

Az Ikrek kesserszülő sokat tehet gyermekéért, ha valóban figyelmesen hallgatja Őt! Ha gyermekével ládázgat, akkor ne szóljon a PMR is párhuzamosan! Ettől a gyerek úgy érezheti, hogy csak másodlagosan fontos a szülőnek, amit mondani akar. Ez letöri a bizalmát, s legközelebb nem szól, ha látja, hogy rossz irányba fordultak!

Kesser-horoszkóp: Bika

Ez a horoszkóp eredetileg iskoláskorú gyerekeknek készült, de az eredeti hangnemet változatlanul hagyva, átdolgoztam kessercsaládok számára. Remélem, ez a „használati” utasítás segít a kesser férj/feleség gondolkodásának, viselkedésének megértésében. A végén néhány mondat foglalkozik a gyermekneveléssel is.
Forrás:harmonet.hu


BIKA (Április 21. – Május 20.)

A Bika kesser erőssége, hogy nagyon részletesen képes megjegyezni egy útvonalat. Ha egyszer megtanult valamit, akkor soha többé nem felejti el! Bár igaz, hogy egy kicsit „lassabb”, mint a társai. Kedvenc ládái a multik, különösen, ha bonyolult a jelszóképzésük. A Bika kessernek nagyon fontos a tradíció, s kifejezett tehetséget mutat az antikvitás iránt is! A megszokott, ’bár elavult GPS készülékétől nem szívesen válik meg.

A Bika kesser gyengéje, hogy kicsit lassabban navigál, mint az átlag. Az Ő esetében több időt kell eltölteni a megfelelő útvonal kiválasztásával.

A Bika kesser motivált lesz a ládázásban, ha elmagyarázzuk neki, hogy a hosszabb útvonalon elért láda is ér egy pontot! Ha rájön erre, akkor nem sajnálja majd annyira, ha gyakran eltéved.

Nagyobb kedvvel megy ládázni, ha kap egy gyönyörű, rengeteg haszontalan funkcióval felszerelt GPS-t. Ettől különlegesnek és tehetségesnek érzi majd magát!

A Bika kesserszülő lehet egy kicsit rugalmasabb, amikor a gyermekéről van szó! Nagyon előnyös, ha engedi, hogy a gyerek kezelje a GPS-t! Adja meg a gyereknek is a lehetőséget arra, hogy minél többször málnásba vigye az egész társaságot!

Kesser-horoszkóp: Kos

Ez a horoszkóp eredetileg iskoláskorú gyerekeknek készült, de az eredeti hangnemet változatlanul hagyva, átdolgoztam kessercsaládok számára. Remélem, ez a „használati” utasítás segít a kesser férj/feleség gondolkodásának, viselkedésének megértésében. A végén néhány mondat foglalkozik a gyermekneveléssel is.

Forrás:harmonet.hu


KOS (Március 21. – Április 20.)

A Kos kesser erősségei nagyon gyors felfogásában, érdeklődő hajlamában rejlenek. Ha érdekesen tálaljuk neki a ládaleírást, akkor könnyebb felkelteni a figyelmét. Akkor tud igazán jól ládázni, ha elég mozgásra nyílik lehetősége, hiszen így kihasználhatja navigációs képességét. Kedvenc ládái a hegyekben vannak, ahol végre boldogan eltévedhet! Ő a versenyhelyzeteknek is nagyon örül! Ha van lehetőség versenyzésre, akkor nevezzük be!

A Kos kesser gyengéje, hogy nemcsak gyorsan tanul, de gyorsabban is felejt! A jelszó ismételgetésére nagy szüksége lehet! Gondjai lehetnek a logolásnál, hiszen a líra nem az Ő műfaja. Nem nagyon tud mit kezdeni a ládában talált tollal, füzettel.


A Kos kesser motivált lesz a ládázásban, ha versenyhelyzetet teremtünk számára! Ő a Geocaching versenyek egyik legsikeresebb szereplője! Mondjuk el neki, hogy mi már előre tudjuk, hogy úgyis Ő lesz a nyerő! Szögezzük le, hogy ha mégsem így lesz, akkor is szeretjük!


Nagyobb kedvvel megy ládázni
, ha kap egy új kütyüt, vagy Geocaching.hu matricás uzsonnás dobozt. Az ilyen díszítés még a Kos lánykessernek is tetszik, hiszen imádják ezt a színkombinációt!


A Kos kesserszülővel
sokszor előfordul, hogy nem gondolja át elég alaposan a mondandóját. Egy kicsit több tapintat elkelne, amikor a gyerekkel kesselés közben beszélget! Viszont nagy segítség a gyereknek, hogy mindig gondoskodik arról, hogy a gyerek eleget ládázzon. Így sokkal könnyebben megy a tanulás is!

Kesser-horoszkóp: Halak

Ez a horoszkóp eredetileg iskoláskorú gyerekeknek készült, de az eredeti hangnemet változatlanul hagyva, átdolgoztam kessercsaládok számára. Remélem, ez a „használati” utasítás segít a kesser férj/feleség gondolkodásának, viselkedésének megértésében. A végén néhány mondat foglalkozik a gyermekneveléssel is.
Forrás:harmonet.hu


HALAK (Február 20. – Március 20.)

A Halak kesser erőssége, hogy nagyon gazdag érzelemvilággal rendelkezik, többek között kiemelkedő logokat ír! Nem tanácsos Őt nagyon lepusztult ládával várni, mert ez letöri a művészi ambícióit. Kedvenc ládája a több-dobozos multi, hiszen itt kibontakozhat a tehetsége! A Halak kesser, megélheti azt a varázslatot, amikor egy ládánál két-három logban is megörökíthet egy érdekes pillanatot.

A vízközeli rejtéseknél nagyon jól érzi magát, hiszen természetes módon vonzódik a vízhez!

A Halak kesser gyengéje, hogy nagyon gyakran elkalandozik a figyelme. Kevesebb ideig tud intenzíven koncentrálni a GPS-re. Gondjai lehetnek a leírások értelmezésével, hiszen ezeket száraznak érezheti.

A Halak kesser motivált lesz a ládázásban, ha fantáziavilágát is használhatja. Amikor a log betűit írja, akkor minden betűhöz kitalálhat egy kedves kis történetet!

Nagyobb kedvvel megy ládázni, ha olyan helyre írhat be, ahol arányaiban több a lehetőség a kreativitásra! Például a nagyméretű logok nyújtanak neki maradandó élményeket!

A Halak kesserszülőnek figyelnie kell arra, hogy az élet praktikus oldalait is szem előtt tartsa! Ne felejtsük el, hogy mikor lesz a Geocaching Fesztivál és Verseny! A gyermeknek nemcsak végtelen gyengédségre van szüksége a mindennapokban, hanem azokra a versenyekre is, amelyeken a szülő gyermeke jelenlétében kénytelen beismerni a navigációs képességének hiányosságait!

Kesser-horoszkóp: Nyilas

Ez a horoszkóp eredetileg iskoláskorú gyerekeknek készült, de az eredeti hangnemet változatlanul hagyva, átdolgoztam kessercsaládok számára. Remélem, ez a „használati” utasítás segít a kesser férj/feleség gondolkodásának, viselkedésének megértésében. A végén néhány mondat foglalkozik a gyermekneveléssel is.
Forrás:harmonet.hu

NYILAS (November 22. – December 21.)

A Nyilas kesser erőssége, hogy nagyon örül, ha Ő találja meg a ládát elsőnek. A színvonalon aluli rejtés, azonban egy életre elveheti a kedvét a kesseléstől. A Nyilas kesser akkor a legboldogabb, ha nívós ládát találhat! Kedvenc ládája a minél több pontból álló multi, hiszen egy óriási utazó veszett el benne!

A Nyilas kesser gyengéje, hogy az igénytelen rejtések, a nem gondozott a ládák, letörhetik az ambícióit. Gondjai lehetnek a kütyük kezelésével is, hiszen ezt a tevékenységet száraznak találhatja, s nem elég szórakoztató számára.

A Nyilas kesser motivált lesz a ládázásban, ha elmondjuk neki, hogy a régebben kihelyezett ládák felkeresése a világ felé nyit majd neki kapukat!

Nagyobb kedvvel megy ládázni, ha rokonszenves neki a környék, ahová a ládát rejtették. Csináljunk neki kedvet a környékhez, alakítsuk át az igényei szerint!

A Nyilas kesserszülő hagyja, hogy a gyerek kipanaszkodhassa magát! Vegye komolyan a navigációs problémáit, nehézségeit! A szülő nagyon optimista, s nem mindig érti, hogy a „kis eltévedésekből” a gyerek miért csinál olyan „nagy ügyet”. A Nyilas szülőnek át kell éreznie a gyermek bánatát, ha már két napja nem talált ki az erdőből!

Kesser-horoszkóp: Vízöntő

Ez a horoszkóp eredetileg iskoláskorú gyerekeknek készült, de az eredeti hangnemet változatlanul hagyva, átdolgoztam kessercsaládok számára. Remélem, ez a „használati” utasítás segít a kesser férj/feleség gondolkodásának, viselkedésének megértésében. A végén néhány mondat foglalkozik a gyermekneveléssel is.
Forrás:harmonet.hu


VÍZÖNTŐ (Január 21. – Február 19.)

A Vízöntő kesser erőssége, hogy nagyon eredeti módon kezeli a ládákat. Ötletesen oldja meg a rejtéseket! Biztos, hogy egészen rendhagyó módon próbál ládákat rejteni, - ha lehet, ne szorítsuk Őt merev szabályok közé! A kedvenc ládája a virtuális, hiszen ez szinte korlátlan lehetőséget biztosít a pontok kijelölésekor. A fórumozás keretében nagyon sok ismeretséget köthet, s ez inspirálhatja Őt.

A Vízöntő kesser gyengéje, hogy nagyon nehezen illeszkedik be a merev, szigorú szabályrendszerbe. Mindig adjunk neki némi szabadságot! Gondjai lehetnek a fórumokon, hiszen itt sok szó esik a moderációról is, ami irritálja a Vízöntőt bizonyos napszakokban.

A Vízöntő kesser motivált lesz a ládázásban, ha megérti, hogy a moderáció szabadságot jelenthet neki, szabadabban választhat magának a jobbnál jobb ládák közül!

Nagyobb kedvvel megy ládázni, ha olyan országban kereshet, ahol kevesebb a merev, értelmetlen szabály.

A Vízöntő kesserszülő nagyon sokat tehet gyermekéért, ha csak rá figyel, amikor a navigálásban, keresésben segít neki! Ha a gyermekkel foglalkozunk, akkor ne folytassunk telefonbeszélgetéseket! A gyerek ettől csalódottá, sértődötté válhat, s akkor megtörténhet, hogy nem árulja el hova dugta a GPS-t!

Kesser-horoszkóp: Bak

Ez a horoszkóp eredetileg iskoláskorú gyerekeknek készült, de az eredeti hangnemet változatlanul hagyva, átdolgoztam kessercsaládok számára. Remélem, ez a „használati” utasítás segít a kesser férj/feleség gondolkodásának, viselkedésének megértésében. A végén néhány mondat foglalkozik a gyermekneveléssel is.
Forrás:harmonet.hu


BAK (December 22. – Január 20.)

A Bak kesser erőssége, hogy rendkívül kötelességtudó, és nagyon komolyan veszi a ládázást! Minden körülmények között tudja a kötelességét, s akkor is a helyére rejti vissza a dobozt, ha ez nagyobb nehézségekbe ütközik.

Kedvenc ládája a hagyományos, hiszen olyan láda ez, ahol a megtalálás tényét nem lehet vitatni. A csereajándékok látványa rabul ejtheti, ezért hagyjunk számára értékes tárgyakat, s biztassuk arra, hogy saját gyűjteménye legyen!

A hegyekben rejtett dobozok tekintetében a sziklamászás élménye megadja azt az érzést a Baknak, hogy Ő minden alkalommal legyőzheti a meredek akadályokat.

A Bak kesser gyengéje, hogy túlságosan is komoly. Fontos számára a ládázás, mert ez olyan önfeledt és örömteli tevékenység, amelyben ki tud kapcsolódni. Gondjai lehetnek a városi multikkal, hiszen ezek túlságosan is egyhangú elfoglaltságnak tűnnek számára.

A Bak kesser motivált lesz a ládázásban, ha elmondjuk neki, hogy akkor tud majd komoly és felelős pozíciókat betölteni, ha nagyon sok megtalálása lesz.

Nagyobb kedvvel megy ládázni, ha a távolabbi, párhuzamosan elhelyezett ágakkal letakart ládákat megkeressük helyette.

A Bak kesserszülő ügyeljen arra, hogy minden nap jusson egy kis idő közös ládázásra, fórumozásra gyermekével együtt! Fontos, hogy a hétköznapokban is kapjon helyet a közös kesing! A Bak szülőnek minden esetben elsőként kell megtalálni saját gyermeke ládáit!

Egy „kesser”, mudman

Vannak olyan kesserek, akik nem a találataik számával, vagy a hivatalos megbízatásukkal tűntek fel nekem. Ők a hozzáállásukkal, a fórumokon tanúsított magatartásukkal, logjaikkal hívták fel magukra a figyelmemet. Őket is megkérdeztem, mert érdekel a véleményük erről a játékról. Itt mudman válaszolt kérdéseimre. Köszönöm a közreműködését.



-Hogyan ismerkedtél meg a geokessinggel?

Jó pár évvel ezelőtt vettem az első - még nem Garmin - GPS-t, amit főleg Barbárka akkori munkájának terepi feladatainál használtunk eredményesen. Mivel akkor még elég új játéknak számított ez a szerkentyű megpróbáltam itt-ott bővíteni meglehetősen hiányos ismereteimet. Vettem egy GPS magazint, amiben volt egy cikk a geocachingről. Gyorsan megnéztem az oldalt, hétvégén pedig már vadul kerestük az első ládánkat . Szuper doboz volt, úgyhogy innen már nem volt megállás. :)

-Annak idején hogyan lettél moderátor?

Emlékeim szerint magpet boltjában szegezte nekem a kérdést a Geopápa, hogy akarok-e moderátor lenni. Határozott „eszemben sincs” hagyta el a számat, erre jött az egyházfői válasz, hogy remek, akkor moderátor leszel. Aztán így is lett. Ki merne ellentmondani az egyházfőnek? Még rám küldi a spanyol inkvizíciót.

-Milyen saját elvek szerint moderálod a ládákat?

Ez az elmúlt évek alatt sokat változott. Első körben megnézem, van-e beteg ládája a rejtőnek. Ha van már ládája az illetőnek, akkor általában a logokat is elolvasom, mert néha a rejtő is elfelejti a betegre állítást. Ha itt gondok vannak, szinte biztos a nem mehet.

Nekem fontosak a szép képek is, bár tudom, nem lehet mindenki fotóművész. Szintén lényeges dolog a védett területek megkímélése, de erre szerencsére van szűrő, így ezzel nem nekünk kell bajlódni. Nálam a sokpontos, köbgyökvonós városi multik is komoly hátrányból indulnak, de persze itt is akadhatnak kivételek. A budapestieket nem utasítom el kapásból, ha tényleg nagy dobásnak ígérkezik, akkor én nem állok az útjába.

-Milyen bizarr/extrém esettel találkoztál moderátorként?

Konkrét példára nem emlékszem, de általában a teljesen kezdő játékosok tudnak igazi borzalmakat kitalálni. A szabályok felé sem néznek, elpottyantanak egy csészét Budapest legótvarabb részébe, aztán sírdogálnak, hogy miért moderáltuk ki. Ha egyáltalán a bejelentés után még ránéznek a ládaoldalukra.

-Változott az életstílusod a kessing hatására?

Nem igazán. Korábban is szerettem csavarogni és ez most is így van. Legfeljebb a ládák segítenek abban, hogy merre is induljak el. Bár az utóbbi időben inkább a hegycsúcsok érdekelnek, a ládák egy hangyányit vesztettek vonzerejükből. Túl sok van belőlük.



-Változott az életstílusod moderátorrá válásod hatására?

Persze. Nagy metszőfogakat növesztettem, és reggelente kezdő kesserek vérét iszom kávé helyett. :) (Egyáltalán nem, miért változott volna?)

-Kikkel szeretsz együtt ládázni, és miért?

Egyik kedvenc ládásztársam Pupu, akivel rengeteg geoládát találtunk meg közösen. Kedvelem a tökéletesen, szinte percre pontosan megtervezett túrákat, ahol nagyon hatékonyan lehet gyűjteni a megtalálásokat. Szintén boldogan túrom a ládákat a HECT bolond tagjaival is, bár velük teljesen más stílusban kirándulgatunk. Velük nem lehet alkalmanként sok megtalálást begyűjteni. Sőt, néha a csapat egyben tartása is komoly feladat.

-Milyen gyakran keresel ládákat?

Ez nagyon változó. Volt olyan hét, hogy több napot is keresgéléssel tudtam tölteni, de akadnak hosszabb kihagyások is.

-Milyen típusú ládákat kedvelsz/nem kedvelsz?

Elsősorban olyan ládákat szeretek, mint amilyeneket Snake szokott rejteni. Szóval kilátós, hegycsúcsos, nehezebben elérhetőket, amikért meg kell „szenvedni”. Ugyanakkor nem vetem meg a régi katonai helyszíneket sem, és szívesen keresem az olyan csemegéket is, amelyek valóban olyan helyre visznek, amelyek létezéséről másként sosem szereztem volna tudomást.

A számolgatós, tucatnyi pontból álló városi ládákkal viszont nem vagyok kibékülve, a jellegtelen horgásztavaktól pedig kiráz a hideg.

-Próbálsz elsőként megtalálni egy új ládát?

Moderátorként sajnos nem kereshetek elsőként ládát, hiszen nem lenne fair az elsőség úgy, hogy két nappal korábban tudom a láda koordinátáit. :) Amíg ez nem így volt, előszeretettel repültem rá a szűz ládákra. Az elsőség mellett nagy vonzerő volt az is, hogy a doboznál hasonló őrültekkel futhatok össze, akár hajnali háromkor, szakadó esőben is.

-Külföldön is kerestél már meg ládát?

Természetesen, sőt rejtettem már nem is egy külföldi ládát. Azonban szigorúan a .hu-s ládákat keresem, a .com-os dobozok kicsit sem hoznak lázba.

-Érdekelnek a Travel Bug-ok?

Cseppet sem. Sok velük az adminisztráció.

-Tracket szoktál gyűjteni, vagy rajzolsz a Tuhu számára?

Trackeket szoktam gyűjteni, néhány szervezett trackelésen is részt vettem, de a rajzolásra nincs sem időm, sem energiám. Vannak, akik ezt remekül csinálják, én megelégszem azzal, hogy néha alapanyagot küldök nekik. Aztán örülök a munkájuknak.

-Miért rejtettél saját ládát?

Mert olyan helyen jártam, amiről úgy gondoltam, ezt másoknak is látni kell.

-Számíthatunk még új ládá(k)ra Tőled?

Igen, Európa valódi tetejére az Elbruszra pottyantok majd egy ládát, amit a moderátorok nagy valószínűséggel nem fognak engedélyezni. :) Szóval elképzelhető, hogy csak POI lesz előle, de azért teszek egy kísérletet. Hátha.
Más konkrét tervem egyelőre nincs, de az aránylag közeli hegycsúcsok nincsenek biztonságban. Bármi megtörténhet.

-Hogyan döntöd el, merre keresel ládákat egy-egy alkalommal?

Amerre munkám akad, ott igyekszem a ládázásra is szakítani egy kis időt. Terveket nem szoktam készíteni, leírást is a legritkább esetben viszek magammal. Ha kifejezetten ládázós hétvége van, akkor szeretem a hamar elérhető, sok találattal kecsegtető területeket megcélozni, de akadnak olyan különleges darabok is, amelyek levadászására érdemes több időt, energiát is áldozni.

-Hogyan szoktál oda utazni?

Autóval, vonattal, busszal, kerékpárral. De leggyakrabban autóval.

-Vesztettél el/találtál már valamit kesselés közben?

Igen, van egy fejlámpa a veszteséglistámon. Ezt a Hídláb nevezetű láda keresésénél hagytam el. Egyszerűen bringázás közben kiesett a zsebemből. Nagy volt a harc az elsőségért és kezdetekben nagyon sejtelmes volt a leírás is, nem úgy, mint most. Végül csapatmunkával, ÉvaSanKri és Mihul segítségével sikerült megrontani a ládát.

-Kerültél már vicces/kellemetlen helyzetbe logoláskor/láda-visszeréjtéskor?

Nem, mert mindig óvatosan közelítek egy ládához. Ha vannak a közelben, akkor nem bántom a dobozt, másokkal ellentétben fontosnak tartom a ládák épségét. Egy találat sem ér annyit, hogy utána „külsősök” is megtalálják, és a rejtőnek pótolni kelljen a dobozt.

-Szeretnél valamit megváltoztatni a kessinget körülvevő közegben?

Sajnos már túl sokan vagyunk, ma már minden hülyének lehet GPS-e, vagy legalább egy PDA-ja iGO-val. Régebben jó volt kesserekkel találkozni az erdőben, ma már nem feltétlenül van ez így. Kinőtte magát a játék, de ezzel nem lehet mit kezdeni, hozzá kell szokni, hogy vannak köztünk olyanok is, akik nem feltétlenül érzik magukénak az alapelveinket.

-Mi a véleményed a mozgó ládákról?

Nem tartoznak a kedvenceim közé, de ha éppen útba esnek, akkor nem hagyom ki őket. Jó hogy vannak mozgók, de a folyamatos visszaélések miatt megkopott a fényük. Ennek ellenére az én álláspontom szerint továbbra is új találatot kell érnie egy mozgó megtalálásának, hiszen új helyen találkozik vele, aki rámozdul. Ugyanakkor az egymásnak átjátszott ládákkal, telefonon jó előre megadott koordinátákkal operáló csapatoknak nem örülök. Ezek ellen nem tudom mi lehet a megoldás.

-Mi a véleményed a külföldön rejtett magyar ládákról?

Tetszenek és igyekszem őket megkeresni. Egyedül a nyaralóhelyeken elpottyantott darabok nem tetszenek.

-Részt szoktál venni a versenyeken?

Igen, eddig szinte mindegyiken ott voltam. A legutóbbiról igazoltan hiányoztam, mert nem sokkal azelőtt született meg a kisfiam.

-Milyen kütyüket cipelsz magaddal kesseléshez?

Túl sok cuccot nem szeretek cipelni, de a GPS mellett fotómotyó mindig van nálam. Ha többen megyünk, akkor bepakolok egy PMR-t is, és néha PDA is lapul a pakkban. A fejlámpa szintén kötelező darab, nélküle még a közértbe sem megyek le.

-Melyik láda nyújtotta a legnagyobb élményt/örömet, csalódást/ bosszúságot?

Egy láda élményértékét főleg az határozza meg, kikkel, milyen hangulatban keresem. A közel ezer megtalált láda közül nagyjából félévente találok új kedvencet. Bosszúságot főleg a horgásztavak okoznak, mivel nekem a megtalálások száma is fontos ebben a játékban, így ezeket is kénytelen vagyok kitúrni. De ezeket eddig is túléltem.

-Van valamilyen különleges cél, amit szeretnél a kessiggel kapcsolatban elérni?

Előbb utóbb az összes ládát megtalálni. :) De erre nincs sok esélyem, olyan gyorsan szaporodnak a dobozok.

-Milyennek képzeled a magyar geokessing jövőjét?

A változások elkerülhetetlenek, már csak ki kell várni őket.