Szokatlan geoládák, óriások

Ebben a sorozatban olyan geoládákat mutatok be, amelyekkel nem mindennap találkozhat a magamfajta kesser. A kizárólag külföldről származó, mások által készített fotók gyűjteményében találhatunk szellemes, meglepő, undorító és egyéb megoldásokat geoládák készítésére. Csoportokba gyűjtve mutatom be őket.


Nekem még az egyszerű konyhai dobozok elrejtése is komoly gondot okozott a ládáimnál. Léteznek azonban olyan rejtések, amik egy ilyen műanyag doboznál sokkal nagyobb geoládát tartogatnak a kesserek számára. Íme néhány közülük.

Először jöjjön OldNat leírása egy meglehetősen nagy "ládáról", ami egyelőre nincs még bejelentve a com-ra, csak béta-teszten van, mert az állatvédelem(!!) meg akarja nézni, mielőtt engedélyezik.

Bernhard Hoëcker (ejtsd: "hOEkker", nem "hökker"), az apró termetű német humorista is veszett ládász.

Egy alkalommal reflektorokról és éjjeli ládákról beszélgetve eszembe jutott, hogy érdekes lenne egy olyan reflektor, ami csak infravörösben látszik, normál fényben nem.

Hogy akarod látni, te tök, kérdezte Bernie.

Mondom Sony Stamina. Vagy katonai távcső. (Nem téma ugye egy kessernél, ha ilyesmi is van a mindennapi zsebében. )

Aszongya, erre jó, de mivel sugárzol rá?

Na, itt gond lett.

Aztán eszembe jutott, hogy az alpesi tanyai állatorvosoknak van egy mini-led-lámpához (amilyen minden rendes kessernek lóg egy a kulcstartóján) hasonló kis szerszáma, amivel a mesterséges megtermékenyítés során a tehén... szóval a tehénbe nyúlva a vaginazsák végén a leghidegebb pontot tudják megkeresni. Az odabent történő körbe "világítás" során a tehén "tiktakkolni" kezd a fenekével, ha ezt a pontot éri az infra fény, ez valami G-folt lehet tehénéknél... állítólag ide kell kenni a ... szóval, amit kenni kell. Na a tehénbe már csak ne tegyünk ládát, mondja Bernie.

A tehénbe ne, de ha már van egy tehenes ötlet, mondom én...

Az eredmény Rosie lett, egy svájci gazda legszelídebb tehene, akinek a kolompja nyelvén van "elrejtve" egy petlingnanó. Johannes mester reggelente fejés után felgumizza a kolomp nyelvére a petlinget, és Rosie megy a legelőre.

A cache koordináták a parasztház ajtaját jelölik, ahol a ház népe készséggel megmondja, merre, melyik legelőn vannak aznap a tehenek...




Az amerikaiak kedvenc lőszeres doboza 3 méretben. A legnagyobb elég méretes.


Ez meg igazán nagy „falat” egy kesser kölyök számára.



Nem szép, de vízálló és nagy.




A nagy geoláda előnye/hátránya: sok cucc fér bele. A kutya az csak úgy ott van, mint általában mindenhol.



Nem tudtam megállapítani, hogy ez most már el is van „rejtve”, vagy éppen visszarejtés előtt áll.




Ez is egy méretes darab.



Meg ez is…



Itt pedig, vagy túl alacsony a kesser, vagy túl magas a geoláda.
Elárulom, hogy a kesser (saját bevallása szerint) 183cm magas.

Felmerül a kérdés, hogy hova lehet ilyen hosszú cső alakú geoládákat elrejteni.



Itt egy nagyobb átmérőjű cső van beásva a földbe, ami, ha jól tudom, csak akkor megengedett a .com-on, ha a terület tulajdonosa beleegyezik az elásásba. A kisebb átmérőjű csövet egyszerűen csak beleeresztik a nagyobba.



Egy másik ideális rejtekhely a „csőládák” számára: kerítésoszlop.



Praktikus megoldás.




Ez a fotó első ránézésre egy nagyon is gyakran előforduló helyzet paródiájának tűnik. A GPS-t bámuló kesser nem veszi észre a hatalmas geoládát.



Ez azonban egy létező geoláda.



Ők ketten vagy valamelyik kesser gyermekei, vagy szokatlan TB-k. Lehet találgatni, mert nekem is csak sejtéseim vannak. Nem tartom valószínűnek, hogy TB-k, mert nem látom rajtuk a bilétát. Inkább csereajándékra tippelek. :)




Ez egy kiszuperált parkolójegy automatának tűnik. Lehet azonban, hogy banki automata.



Felújítva így néz ki. A CACHE MACHINE felirat egy szójáték. Megtévesztésig hasonlít a CASH MACHINE (készpénz automata) feliratra. Jó lenne tudni hány arra járó olvasta el felületesen, és próbált meg pénzt felvenni belőle. Láthatóan jó néhány kártyatípust elfogad.




Ez is egy viszonylag nagy geoláda, és még szívatja is a kessert. Összesen 62 fém cukorkás dobozka található benne. Ebből csak egyben van logbook. A képet készítő kesser 58-szor próbálkozott, mire megtalálta a füzetet.



Az előzőhöz hasonló megoldás. Egy 10 literes műanyag kannában van az 50-60 filmes doboz. Természetesen csak az egyikben van logbook. A helyzetet az is nehezíti, hogy egyszerre csak egy dobozt lehet kicsalogatni a kanna száján. A láda neve sokatmondó: Hahaha!

Azt ne tőlem kérdezzétek, hogy mindez mire jó.




Egy faláda...



és a büszke tulajdonosa.



A méretes logbook a ceruzával.



Eddig ez a legnagyobb geoláda, amiről tudomást szereztem.



Ez a használaton kívüli autó egy kanadai kesser háza előtt áll.



Nincs benne doboz, hanem maga az autó a geoláda. A csereajándékok a hátsó ülés mögött vannak.

Más járműveken is vannak geoládák elrejtve, de azok a szokásos dobozok.

Például a GC14YW3 láda a W.C. Richardson nevű hajó roncsán található a víz alatt.


A GCPRAC láda egy olyan buszban található, ami egy tó fenekén pihen.

Kicsit hátborzongató ez a kép.



A kesser.

Nincsenek megjegyzések: