Egy "új modera", KL

Több mint 1 hónapja megbízást kapott 3 kessertársunk a moderátori feladatok ellátására. A tapasztalataikról kérdeztem Őket. Itt KL válaszait olvashatjátok.-A moderációra bejelentett ládák kb. hány százalékának az elbírálásában tudtál eddig részt venni?

Nálam ez az arány 100 %. Ez nem is olyan nehéz, mivel az ember ugye 2 naponta net-közelbe kerül. A másik ok pedig, hogy szívesen csinálom, hisz ezért vállaltam el.

-Ez szám szerint mit jelent?

Ez kb.. 25-30 ládát jelenthet. A pontos számot nem tudom, de heti 5-6 láda-terv kerül beadásra.

-Mi a véleményed a benyújtott ládák minőségéről?

A többség hibátlan. Ha jó az ötlet, akkor már csak a kidolgozásban próbálunk segíteni.,

-Ha utasítottál el ládát, akkor azt miért tetted?

A legtöbb esetben kidolgozatlan volt a terv, vagy nagyon semmitmondó a hely.

-Adtál javaslatot a módosításra?

-Szinte kivétel nélkül mindegyikünk ezt teszi.

-Milyen saját elvek alapján moderálsz?

Ha valaki talál egy számára érdekes helyet, akkor feltehetően másnak is az lehet. Tehát ez nem igazán kizáró ok. Ne legyen politikai vetülete. Ne kelljen beszökni, bemászni valahová. Legyen a leírás jól tagolt, világos és főleg WAP-on is élvezhető a szerkezete.

-Mi a véleményed a budapesti rejtésekről?

Én szerettem azokat is keresni. Sajnos már eléggé megtelt. De igazából vannak itt még érdekes helyek, csak nehéz rejteni. Bár amilyen rejtéseket a Kessersztorin láttam....

-Snake írta a fórumon, hogy Ő először megnézi vannak-e a közelben más ládák. Te milyen módszer szerint haladsz az elbírálásban?

-Igen ez nagyon fontos. Az utóbbi időben több terv is megjelent, amelyik egy multi pontját ütötte. Nekem az eléggé segít, hogy van egypár megtalált ládám. Nos a sorrend: Elolvasom a teljes leírást, Megnézem a térképen (nem látszik-e durva koo. elírás? Megnézem a közeli ládákat, Megnézem, hogy tiltott területre esik-e?, Megnézem a szerkesztést, Van-e parkoló koo. megadva? Van-e úthossz? Ki vannak-e töltve a jobb oldali rublikák?

-A többi moderátorral megvitatod a döntéseket?

Nincs közvetlen eszmecsere, de folyamatosan látjuk (a rejtővel együtt) a többiek véleményét is.

-Kommunikáltok egymással a döntések meghozatala során?

Nem igazán akarja senki sem befolyásolni a másikat. Ettől alakulhat ki egy objektív végeredmény a sok egyediből. Nagyon sokszor 1-2 szavazat dönt. Máskor meg teljesen egyhangú a döntés.

-Ha elutasítasz egy ládát, akkor adsz javaslatot a rejtőnek? Ha igen, akkor később megnézed, hogy elvégezte-e a javasolt módosítást?

Minden esetben felhívjuk a figyelmet a jobbításra és a megjelenésig nyomon is követjük a változásokat.

-Írsz jobbító javaslatot a "nem mehet" döntésedhez?

Igen, ha lehet. Egyébként az elutasítást indokolni is kell.

-Mennyire váltak valóra az elképzeléseid a moderálás kapcsán?

Nekem ez ügyben jók a tapasztalataim. A rejtők sem bántásnak veszik ezt a procedúrát. Legalábbis remélem!

-Változott időközben a véleményed a "moderálás intézményéről"?

Természetesen. Belülről sokkal árnyaltabb. Azt érzem, hogy mindenkit az vezet, hogy mennél jobb ládák jelenjenek meg. Hisz az a cél, hogy mindenki élvezze a játékot. Hisz ez egy JÁTÉK!

-Mire hívnád fel a potenciális rejtők figyelmét?

Keressék meg a kiszemelt környék összes ládáját. Keressenek meg rejtés előtt sok ládát (ne 20-at, inkább 100-at), így szerezzenek tapasztalatot. "Másolják" le a kedvenc ládáikat a saját rejtéseiknél. Ebből biztos, hogy jó születik.

-Van olyan dolog, amit szívesen elmondanál a kessereknek?

Azt szeretném, ha oldódnának a feszültségek a játékostársak között. Abból kellene kiindulni, hogy mindenki valahol jót akar. Csak kommunikálni kell.
Ha valakinek segíthetek bármiben, nyugodtan keressen meg. Biztos, hogy válaszolni fogok.

Nincsenek megjegyzések: