L.G.T.-s reptérlátogatás Ferihegyen
(Csigabiga)

Valamikor, az L.G.T. oldalán felmerült, hogy körül kéne nézni Ferihegyen.

Ferihegy 1

Dzsozy bevállalta, hogy kapcsolatba lép a repülőtérrel és megszervezi a dolgot! :o)
Rövidesen megjelent a hír, hogy lehet jelentkezni az eseményre! Mivel 45 személyes busszal vittek körbe minket, ennyi fő lett a létszámkorlát.

A buszban

Időközben totzoli65 azt is megszervezte, hogy a reptéri tűzoltóállomáson fogadjanak minket a kollégái! :o)
Lassanként kialakultak a részletek, megindult a jelentkezés és hamarosan elértük a maximális létszámot. Az utolsó napokban viszont néhány jelentkezőnek közbejött valami, ezért többször is át kellett írni a résztvevők listáját.
Végül eljött a nagy nap! :o) 10:30-kor kellett találkoznunk a reptér mellett lévő Emlékparknál. Baliagy kedvesen vállalta, hogy Akebonot és a kisfiát, valamint engem magával visz Ferihegyre, ezért mi háromnegyed-tízkor találkoztunk az Örs-vezér téren. Gyorsan kijutottunk a találkozási ponthoz, ahol néhányan már várakoztak. Üdvözöltük Egymást, majd némi beszélgetés után felkerekedtünk és megkerestük a közeli Veterán Sasok geoládát.

Veterán Sasok

A csoportos találat után visszasétáltunk az Emlékpark bejáratához, ahol már egyre többen várakoztak. Beszélgetéssel, eszegetéssel múlattuk az időt (totzoli65 párja finom házi készítésű süteményekkel kínálta körbe a Társaságot), de volt, aki körbesétált az emlékparkban.

Finom sütemények

Mivel közeledett az indulás ideje és sokan még nem érkeztek meg, NaSza - baliagy segítségével - elkezdte begyűjteni a belépők árát. Akit tudtunk, felhívtunk, hogy hol vannak (sceléék pl. a Lágymányosi-hídon ácsorogtak egy dugóban és úgy tűnt, hogy lekésik az eseményt).

Közben megjöttek Dzsozyék is és átvették NaSzától a pénztárosi munkát. Megismerkedtünk az idegenvezetőnkkel is, aki egy határozott, parancsoló stílusú ember volt. Végül - némi késéssel - elindultunk a bejárat felé (közben szerencsére sceléék is megérkeztek :o) ). A kapuban vártunk egy kicsit a buszra, majd mindannyian felszálltunk rá. Rövid gurulás után megérkeztünk a biztonsági beléptető kapuhoz, ahol egyesével átvilágították a csomagjainkat, fémkereső kapun kellett mindenkinek átmenni és még személyi motozás is volt!

Mivel ez 45 embernél jó ideig eltartott, a vége felé már kezdtünk unatkozni, de egyszer minden jónak vége szakad és végre elindulhattunk! :o)

Az óramutató járásával ellentétes irányban jártuk körbe a repteret, közben meg-megállva néhol.

Ferihegy

A cső-alagutaknál - ahol az utasok beszállhatnak a gépekbe - az idegenvezetőnk elmagyarázta, hogyan navigálják oda automatikusan a repülőgépeket, hogy pontosan az alagút szájához kerüljenek az ajtók. Később, a kifutópálya végénél a kedvünkért bekapcsolták a leszállást segítő futófényt is. Menet közben néhány felszállást is meg tudtunk nézni.

Felszállás előtt

Felszállás

Az irányítótorony mellett lévő tűzoltó-állomásnál végre ki is szállhattunk a buszból és megtekinthettük az állomás garázsát, valamint az ott állomásozó hiperszuper, futurisztikus kinézetű tűzoltóautót is kihozták a kedvünkért a szabadba és még fel is szállhattunk rá!
Az új

Nagy élmény volt! :o)

Belülről

Amikor néhány éve az első - Akloz által szervezett - reptér-látogatáson voltam, akkor még egy másik járgány volt itt.

A régi

Végül újra felszálltunk a buszra és a hangárok mögött visszavittek minket a kapuhoz. Menet közben a vezetőnk érdekes információkat mesélt a reptér működéséről.

Radar

Az Emlékparkban még összeadtuk a busz költségeit, majd véget ért a hivatalos program. Ezután kis csoportokban körbejártuk a parkot, felmásztunk azokba a Veterán Sasokba, amikbe lehetett, a többit pedig megtekintettük kívülről.

Igazi Veterán Sas

Pilótafülke

Végül lassanként feloszlott a Társaság. Mi is elköszöntünk, majd baliagy vezetésével és Akebonoékkal elmentünk néhány közeli ládához. Mivel a következő célpontunk a Nagy Madarak nevű láda volt, az még beleillett a Reptér-látogatás koncepciójába. :o) A ládánál Nyic-cel is összefutottunk, majd megtekintettük még néhány repülőgép felszállását.

Felszállás után

Remek program volt, én jól éreztem magam! :o)

További fotók

Nincsenek megjegyzések: