Kesser-horoszkóp: Bak

Ez a horoszkóp eredetileg iskoláskorú gyerekeknek készült, de az eredeti hangnemet változatlanul hagyva, átdolgoztam kessercsaládok számára. Remélem, ez a „használati” utasítás segít a kesser férj/feleség gondolkodásának, viselkedésének megértésében. A végén néhány mondat foglalkozik a gyermekneveléssel is.
Forrás:harmonet.hu


BAK (December 22. – Január 20.)

A Bak kesser erőssége, hogy rendkívül kötelességtudó, és nagyon komolyan veszi a ládázást! Minden körülmények között tudja a kötelességét, s akkor is a helyére rejti vissza a dobozt, ha ez nagyobb nehézségekbe ütközik.

Kedvenc ládája a hagyományos, hiszen olyan láda ez, ahol a megtalálás tényét nem lehet vitatni. A csereajándékok látványa rabul ejtheti, ezért hagyjunk számára értékes tárgyakat, s biztassuk arra, hogy saját gyűjteménye legyen!

A hegyekben rejtett dobozok tekintetében a sziklamászás élménye megadja azt az érzést a Baknak, hogy Ő minden alkalommal legyőzheti a meredek akadályokat.

A Bak kesser gyengéje, hogy túlságosan is komoly. Fontos számára a ládázás, mert ez olyan önfeledt és örömteli tevékenység, amelyben ki tud kapcsolódni. Gondjai lehetnek a városi multikkal, hiszen ezek túlságosan is egyhangú elfoglaltságnak tűnnek számára.

A Bak kesser motivált lesz a ládázásban, ha elmondjuk neki, hogy akkor tud majd komoly és felelős pozíciókat betölteni, ha nagyon sok megtalálása lesz.

Nagyobb kedvvel megy ládázni, ha a távolabbi, párhuzamosan elhelyezett ágakkal letakart ládákat megkeressük helyette.

A Bak kesserszülő ügyeljen arra, hogy minden nap jusson egy kis idő közös ládázásra, fórumozásra gyermekével együtt! Fontos, hogy a hétköznapokban is kapjon helyet a közös kesing! A Bak szülőnek minden esetben elsőként kell megtalálni saját gyermeke ládáit!

Nincsenek megjegyzések: