Szokatlan geoládák: csavarok

Ebben a sorozatban olyan geoládákat mutatok be, amelyekkel nem mindennap találkozhat a magamfajta kesser. A kizárólag külföldről származó, mások által készített fotók gyűjteményében találhatunk szellemes, meglepő, undorító és egyéb megoldásokat geoládák készítésére. Csoportokba gyűjtve mutatom be őket.


Nagyobb csavarokból néhány szerszámmal és némi kézügyességgel könnyen elrejthető geoláda készíthető.


Adott egy méretes csavar.


Két-három menetet fűrészeljünk le a csavar végéből, és éppen csak tekerjük bele az anyába. Ha van kéznél hegesztőtrafó, akkor bele lehet hegeszteni, hogy ne essen ki. Hegesztő készülék hiányában pillanatragasztóval is kísérletezhetünk. A csavar menetes végébe fúrjunk minél nagyobb átmérőjű lyukat, hogy jól elférjen benne a logbook.

Sűrű rozsdabarna festékkel álcázzuk a „ládát”, vagy eleve egy rozsdás csavart alakítsunk át.

A mikro „láda” kihelyezésekor ügyeljünk a harmóniára.

Új környezetbe új csavart!

Így néz ki a „láda” szétszerelt állapotban. A faszerkezetből kiálló menetes szárat vágjuk le olyan rövidre, hogy csak éppen rá lehessen kapatni az anyát az alátéttel együtt. Itt a kiálló csavarrész lett kifúrva a logbook számára.

A mikroládát tartalmazó csavardarab egyszerűen csak be van nyomva egy megfelelő méretű lyukba. A nagy alátét takarja a hézagot.

Itt a mikroláda rá van erősítve a csavarra.

A megfelelő méretű furatba kell behelyezni a ládikát, és az alátét eltakarja az árulkodó jeleket.

Ismerős megoldás egy kis trükkel fűszerezve. Az anyában látszik egy kis fekete valami. Az egy mágnes.

Így néz ki az összeszerelt „láda”.

Nem csak fába, hanem fémoszlopokba is tehető a csavar. Itt egy jelzőtábla oszlopának egyik lyukába van illesztve a mikroláda.

Az eddigiekhez hasonló megoldás egy talpfa szeggel. Gondolom a csavart dugószerűen illesztik a lyukba.

Ez a geocache egy városi parkban található, ahol egy régi vonat van kiállítva egy néhány méter hosszú síndarabon. Itt nem feltűnő a szeg.

Még egy példa a „csavar-ládára”. Úgy tűnik elég gyakori megoldás.





Nincsenek megjegyzések: