11. Zion Nemzeti Park
(bolyak)



A Bryce kanyonból a Zion Nemzeti Park felé vettük az irányt. Útközben kinéztem egy csomó érdekesnek tűnő virtuális ládát amivel egy rejtő végigszórta az utat. Ez egy tematikus ládasorozat volt a dél-utahi pionírokról. (GC4EE1, GC4EE2, GC4EDA)

Az első egy iskolamúzeum (természetesen zárva) még érdekes lett volna, de a többi számunkra teljesen érdektelen kis emlékmű volt. Kettőnél még megálltunk, aztán Cimbó többnél nem volt hajlandó, meg nekem is elegem lett.

A Zion Nemzeti Parkon sajnos csak átautóztunk, több kisebb megállóval. Az út a leglátványosabb részen keresztezi a parkot, a vége felé egy lejtős alagúttal. Én már sok helyen tapasztaltam, hogy egy hegyet átfuró alagút két vége látványilag nagyon különbözik, de itt olyan volt mintha nem is ugyan az a hegység lenne.

Az alagút előtt mindenhol ezek a csupasz sziklák. Mintha egy óriás azzal szórakozott volna, hogy valami gyorsan szilárduló folyékony anyagból odapötyögtette ezeket a hegyeket.


Érthetetlen volt, hogy ezek a fák miből élnek.

Az alagút után a hegyvonulat másik felén meg ilyen a kép:


Már a teli kemping is az alagút után volt, sőt a közeli kisvárosban sem találtunk szállást, így továbbmentünk. Másnap meg már túl messze voltunk ahhoz hogy kedvünk legyen visszamenni.

Nincsenek megjegyzések: