10. Bryce Canyon
(bolyak)



A Bryce Canyon gyönyörű volt. Az elején van egy hatalmas katlan, amiben elkopott a puhább kőzet és megmaradtak ezek a csipkés csúcsocskák. Elképesztő!

Ezt a katlant lehet megközelíteni több helyen. Az egyik ilyennél volt az az egy virtuális láda amit megkerestünk (GCHQMX).

Lilit több helyre odaültettem, állítottam bizonyítéknak mert a GPS össze vissza mutogatott.

Ezekkel a színekkel nem lehetett betelni, egyik helyen szinte világító narancssárga kicsivel arrébb meg majdnem hófehér.

Innen tulajdonképpen egy hegygerincen megy tovább az autóút, több kilátóhellyel ahol a nagy katlanhoz képest jóval kisebb lekopott részeket lehet látni.

Az elején is nagyon hideg volt, fújt a szél de legalább sütött a nap. Azonban ahogy az út emelkedett egy kicsit, belementünk egy hófelhőbe.

A hideg különben nem volt csoda, mert a Halál Völgyét és a későbbi tengerpartot kivéve alig mentünk le 1800m alá. Azt hiszem, hogy ez, mármint a magasság volt az egyetlen dolog, amit valahogy kihagytam a számításból. Nem gondoltam bele, hogy egész Utah és Nevada nagy része is ilyen magasan fekszik, akkor is ha nem egy kimondottan hegyről beszélünk. Szerencsére volt elég meleg ruhánk és a hálózsákjainkal sem volt gond.

Az embernek olyan érzése volt, hogy jön egy nagyobb eső és ezek a kis tűk egyszerűen el fognak fogyni.

Le akartunk volna menni a katlanba, de sajnos az ösvény le volt zárva, pedig alulról is érdekes lehetett volna a látvány. Így, maradt a zoom.


Nincsenek megjegyzések: