Szokatlan geoládák, egyéb (5.)Valakinek nagyon kifinomult ízlése lehet.
Hát… Ilyen láda is van.Jól beleillik a mikroláda a környezetébe. Télen, amikor száraz a nád, már nem annyira…A nyakát kell letekerni.A teniszlabdát is lehet álcázni valamennyire, de egy játékos kutya azonnal megleli.Egy nagy madár fészke…


…és tojása.Itt egy mágnessel rögzíthető ládika elkészítését látjátok. A felület mintázásához őz állkapcsot használnak.
Gondolom nem az autó oldala a végleges rejtekhely.Hova lehet itt rejteni?


Ide.Ez egy teljesen egyértelmű kép.


Le lehet bontani a madárház oldalát, amit az elmaradhatatlan mágnes tart.Ott a doboz.


Egy fadarab a teteje, amit „betonszínűre” álcáztak.Egy fakérgek közé ragasztott műanyag flakon.


Így lehet felakasztani a fára. A segédeszközt valahol a közelben rejtik el.Ennek a hídnak a korlátján van egy jelzőtábla. Valaki a piros oválissal jelzett helyre rejtett egy mikroládát.


Egy napon aztán útépítők jelentek meg és eltávolították a táblát tartóoszlopostól. A rejtő egy ismerőse ott lakik a környéken, ő fényképezett, meg a rejtőt is felhívta, hogy jöjjön azonnal.
Az útépítők leemelték az egész szerkezetet és…

…átvitték a híd másik oldalára. A mikrót észre sem vették, úgyhogy a rejtő feleslegesen izgult.

Rómában ládáztunk
(BiharyG)

Március utolsó hétvégéjén Rómában voltunk (az előzmények is itt vannak valahol a Kessersztorin :), a városnézés mellett néhány .com-os láda felkeresésére is jutott időnk. Városi mikroláda volt az összes, jó pár nagyon ötletes rejtéssel. Itt most elárulok pár titkot, úgyhogy ha valaki arra készül mostanában, ne olvassa tovább :)

Mindjárt a kolosszeum szomszédságában, a Forum Romanum területén van elrejtve az Ave Caesar (GC14VPT) láda. Ez azért jó, mert aki csak elmegy Rómába, az biztosan ellátogat ide is, tehát a tömeg állandóan garantált :) A leírás alapján először nem a megfelelő márványtömbre ültünk, úgyhogy hiába álcáztuk a keresést mindennek, nem lett meg. Aztán újra mérve meglett a jó kő, és némi elterelő hadművelet után előkerült alóla a lapos fémdoboz is.

Zsuzsi pihen a kövön, valahol ott kell lennie a doboznak is

Megvan!

A következő ládáról (Via Appia-Porta Capena, GC1730Y) tudtuk, hogy egy mágneses mikro valahol a használaton kívüli kapun.

Valahol ezen kell keresni a ládát

Keresgéltem könyékig a sűrű és poros borostyán között, aztán a végén meglett a kapu közepén a bazi nagy figyelmeztető tábla hátoldalán :)

Ez a mágneses mikro volt a tábla hátoldalán

A következő egy viszonylag egyszerű filmesdoboz volt a hajdani Circus Maximus területén (GCP03V).

A mikro

A rejtek a perem alatt volt, csak rá kellett ülni :)

A GCZ8HM egy téglafal üregében van, téglával takarva. Szerencsére egy kicsit elüt a rejtő tégla színe a többitől, különben elég sziszifuszi munka lenne a keresés...

Az egyetlen kudarc a Tiberis-sziget ládájánál ért (GCRE4T), a korábbi logfotók és a leírás alapján hagyományos ládát kerestünk, de nem volt a helyén.

Ott kellett volna lennie

...de a helye üres :(

Előttünk/utánunk még páran így jártak, aztán itthon láttam, hogy pár nappal később valaki megtalált egy mikroládát...

A belváros egy nagyon forgalmas részén találkoztunk az egyik legjobb, már-már pofátlan rejtéssel: a Pantheon (GC15BYW) ládája egy utcai telefon tetején, a reklámtáblában volt. Alacsonyabb termetű ládászok gondban lehetnek itt :) Sajnos lányos zavaromban nem fotóztam le a rejteket, csak hasonlót találtam utólag a neten.

Ilyesmi volt, csak szimpla. A mikroláda a fölső háromszögletű piktogram-tábla tetején lévő mélyedésben van.

A log, háttérben Pinokkió

A Vatikán külső falában 2 mikro is van: a Viale Vaticano (GCY25A) az egyik, ez gyorsan meglett.

Nem túl nagy láda, de a célnak megfelel

A Geo-Francina - Caput Mundi (GCRDV0) már jobban elbújt:

Ebben a téglafalban van valahol...

Megvagy!

Zsuzsi jobb tenyere mögött a rejtek

És végül az a rejtés, aminek a megtalálásához nagy segítség volt az itt olvasott "Szokatlan geoládák" sorozat: a "That dont belong here" (GC129EM) láda leírásában semmi nincs a rejtekről, nem véletlenül. Azt olvastam a korábbi logokban, hogy nagyon jó a rejtés, így nem adtuk fel a keresgélést. Már az automata öntöző locsolófejét is szétszedtem, meg a mérési hibahatáron belül parkoló elhagyott autót is elkezdtem nézegetni, de semmi... Aztán újra értelmezve a leírást valami gyanúsat láttunk, és egyszer csak meglett:

Mi az ott bent?

Túl szép, ez volt a gyanús

Nocsak...

..és megvan! :)