Szokatlan geoládák, A Hulla (1.)

Ez egy rendhagyó sorozat, mert csak egyetlen rejtő, a kanadai Zartimus néhány szokványosnak igazán nem mondható ládáját mutatom be.

Mielőtt elkészítettem ezt az összeállítást, engedélyt kértem a rejtőtől a képek, leírások használatára. Mindenhez hozzájárult, és azt is megjegyezte, hogy szeretik a magyarokat a munkahelyén, a kanadai statisztikai hivatalban, mert legutoljára egy magyar volt a főstatisztikus. A nevét is írta, de azt ide nem írom le.Ami valaha Gnóm-henge volt (What was once Gnomehenge)


A rejtéshez ez a kis mese tartozik:
Az ősi időkben, több száz évvel a történelem kezdete előtt egy furcsa emberi faj élt a földön. A Gnómok. Senki sem tudja kik voltak és mit csináltak, hova lettek, de örökségük tovább él a Gnóm-henge köveiben.
Sajnos szomorú véget ért a gondosan megépített rejtek.

Ez a látvány fogadta 2007 júniusában az egyik kessert. A „köveket” valaki(k) ledobálták a dombról a folyómederbe.

A gipszformák darabokra törtek, semmit sem lehetett megmenteni belőlük.
Zartimus újrarejtette a ládát kicsit odébb, de már nincs Gnóm-henge. Csak egy egyszerű doboz maradt a régi látványos környezetből.

Van egy érdekes megjegyzés is az oldalon, amiben a rejtő arra bíztatja az „új láda” felkeresőit, hogy nyugodtan logoljanak másodszor is megtalálást, ha az új helyszínen is jártak.


A Nevetséges Zöld Sisak (The Ridiculous Green Helm)

A doboz a sisak tetején található. Tépőzár tartja a helyén.

A szokásos történet:
Valaha azok a lovagok viselték, akik azt mondták, hogy „He?”. A középkorban a Zöld Sisak egy keresett talizmánnak számított. A viselőjét nagyon nevetséges külsővel ruházta fel. Ez az utolsó fennmaradt sisak, amit állítólag egy hatalmas szörny őriz: az apró fehér PATKÁNY. Ne hagyd, hogy az őr mérete becsapjon (a bokára támad).

A félelmetes strázsa

Tényleg támad, de nem a bokára.


A ketrec – A fehér nyúl átka (The Crate - The curse of the white rabbit!)

Ennek a rejtésnek is van története. Ez a rövidített változat:

Egy Tripper nevű farmer hatalmas mutáns nyulakat tenyésztet a Zöld patak kezeletlen szennyvízzel erősített vízének felhasználásával (meg egy titkos recept alapján készített táppal, aminek a titkát magával vitte a sírba), mindaddig, amíg a fehér nyúl meg nem jelent. Valamilyen hiba folytán létrejött egy óriás albínó angóra nyúl, amit elkülönítve kellet tartani egy erdei ketrecben, mert olyan vérengző volt. Egy napon Tripper kiment az erdőbe, hogy megetesse a ragadozóvá vált nyulat, de csak az üres ketrecet találta, mert a fenevad rájött, hogy lehet kinyitni a ketrec ajtaját.
A következő napokban eltűntek a környék macskái, majd a kisgyerekek, aztán a kocogó felnőttek meg a házaló árusok.
Tripper látta a nyomokból, hogy a mutáns nyúl rendszeresen visszatért a ketrechez, mert mindenfelé csontok hevertek a környékén.
Egy végzetes napon a farmer kiment az erdőbe, hogy megnézze a korábban felszerelt mozgásérzékelő kamera képeit, de azután senki sem látta őt többé.
Néha még megjelenik ott nyúl. Vár… Figyel… Éhes…

Közeledünk a vérengző nyúl ketrecéhez.

Úgy tűnik, hogy vér csöpög a fogáról.

A vérengző fenevad!


Petrie szigeti búvárkodás (Petrie Island Snork)

A megtaláláshoz elengedhetetlen felszerelés

Ez egy kétpontos multi. A láda koordinátáit tartalmazó műanyag lap az Ottawa folyó fenekén 2-3 méternyi vízben van.

A láda felülnézetből (nem a végleges rejtekhelyen)

A láda oldalnézetből

Ez egy megszűnt láda.
Talán érdekes lehet a megszűntetés folyamatát megismerni, ezért kronológiai sorrendben leírom a történteket.

Utolsó megtalálás 2004. szeptembere. Ezt követően többen is próbálkoztak, de nem találták meg a víz alatt elhelyezett lapot.
2005. augusztus 22-én betegre állította a rejtő a ládát.
2006. augusztus 2-án egy moderátor felszólítja a rejtőt, hogy írja be egy logba mikor várható a láda felélesztése.
2006. november 8-án a moderátor megszűnteti (archiválja) a ládát. Továbbá tájékoztatja a rejtőt, hogy bármikor ismét benyújthatja elbírálásra, ha akarja.Felmerülhet a kérdés: hova lett „A Hulla”?
Talán majd a következő részben az is színre lép. :)

Nincsenek megjegyzések: