Kesser-horoszkóp: Kos

Ez a horoszkóp eredetileg iskoláskorú gyerekeknek készült, de az eredeti hangnemet változatlanul hagyva, átdolgoztam kessercsaládok számára. Remélem, ez a „használati” utasítás segít a kesser férj/feleség gondolkodásának, viselkedésének megértésében. A végén néhány mondat foglalkozik a gyermekneveléssel is.

Forrás:harmonet.hu


KOS (Március 21. – Április 20.)

A Kos kesser erősségei nagyon gyors felfogásában, érdeklődő hajlamában rejlenek. Ha érdekesen tálaljuk neki a ládaleírást, akkor könnyebb felkelteni a figyelmét. Akkor tud igazán jól ládázni, ha elég mozgásra nyílik lehetősége, hiszen így kihasználhatja navigációs képességét. Kedvenc ládái a hegyekben vannak, ahol végre boldogan eltévedhet! Ő a versenyhelyzeteknek is nagyon örül! Ha van lehetőség versenyzésre, akkor nevezzük be!

A Kos kesser gyengéje, hogy nemcsak gyorsan tanul, de gyorsabban is felejt! A jelszó ismételgetésére nagy szüksége lehet! Gondjai lehetnek a logolásnál, hiszen a líra nem az Ő műfaja. Nem nagyon tud mit kezdeni a ládában talált tollal, füzettel.


A Kos kesser motivált lesz a ládázásban, ha versenyhelyzetet teremtünk számára! Ő a Geocaching versenyek egyik legsikeresebb szereplője! Mondjuk el neki, hogy mi már előre tudjuk, hogy úgyis Ő lesz a nyerő! Szögezzük le, hogy ha mégsem így lesz, akkor is szeretjük!


Nagyobb kedvvel megy ládázni
, ha kap egy új kütyüt, vagy Geocaching.hu matricás uzsonnás dobozt. Az ilyen díszítés még a Kos lánykessernek is tetszik, hiszen imádják ezt a színkombinációt!


A Kos kesserszülővel
sokszor előfordul, hogy nem gondolja át elég alaposan a mondandóját. Egy kicsit több tapintat elkelne, amikor a gyerekkel kesselés közben beszélget! Viszont nagy segítség a gyereknek, hogy mindig gondoskodik arról, hogy a gyerek eleget ládázzon. Így sokkal könnyebben megy a tanulás is!

Nincsenek megjegyzések: