Szokatlan geoládák, egyéb (2.)

Szinte minden alkalmas geoládának, ha van megfelelő rejtekhely.


Egy magas oszlop tetején lett belógatva a mikro. A rejtő kéri, hogy óvatosan fogják meg a drótot, mert ha kicsúszik valakinek a kezéből, akkor az oszlop aljáig meg sem áll. Belülről.

Egy postaláda szokatlan pózban és környezetben.

Egy vasúti sínhez szögelt mikro. Lehajlás előtt nem csak a muglik jelenlétét érdemes megnézni, hanem azt is, hogy jön-e a vonat.Nem tudom, hova rejtik ezt a mikrót. Lehet, hogy lebeg a vízben, és csak a béka látszik ki.


Egy eldobott betonoszlop maradvány.Megfordítva egy rejtek. Az ilyet egy CITO keretében el is lehetne tüntetni a környékről.

Egy szép(?) szabadtéri alkotás.A megfelelő színűre festet „mágnespapír”. Itt nincs ceruza. Leemeled a papírt, ráírod a logot és visszahelyezed a fémre. Ennyi.

Ez a rejtek egy geocaching találkozón volt az egyik pont.Azt nem tudtam megállapítani, hogy mi volt a feladat, de a levehető kéreg alatt egy horgászzsinór darabja látható. Lehet, hogy horgászzsinór volt a jelszó.


Ez a geoláda. Az egész szerkezet csak le van szúrva a földbe és kész. Azt nem árulták el, hogy pontosan, hol helyezkedik el a logbook, de a következő két képen egy lehetséges rejtést láthattok.Egy kiszuperált mérőóra.Az órában található a mikro.


Ez egy kellemetlen rejtés. A láda le van horgonyozva a tó fenekére. A horgonykötél olyan rövid, hogy csak ennyire lehet a parthoz húzni. Ebben a pózban kell valahogy kiakasztani a kötél karabinerét, majd valahogy vissza is kell akasztani logolás után.

Egy földbe süllyesztett cső.Ezt látod, ha belevilágítasz a csőbe. Az ott lent a geoláda. Kézzel nem lehet elérni, mert túl mélyen van.
Ha jól megnézed, akkor látható, hogy a láda kiképzése olyan, mint egy úszóé. Vízzel fel kell tölteni a csövet, és a láda feljön hozzád.


Egy érdekes cipőtároló.Az egyik cipőben van elrejtve a mikro. A finnyásabbak hozzanak kesztyűt, mert lehet, hogy több tucat használt cipőt végig kell tapogatniuk belülről, mire meglesz, amit keresnek.Nagyon sok ilyen cipővel teleaggatott fa létezik angol nyelvterületen. Az oka nagyon egyszerű. A kaptafa angolul: shoetree. Ez a szó úgy is értelmezhető, hogy cipő-fa.


Vigyázz a kutya harap!Ügyes!

Nincsenek megjegyzések: