Szokatlan geoládák, egyéb (2.)

Szinte minden alkalmas geoládának, ha van megfelelő rejtekhely.






Egy magas oszlop tetején lett belógatva a mikro. A rejtő kéri, hogy óvatosan fogják meg a drótot, mert ha kicsúszik valakinek a kezéből, akkor az oszlop aljáig meg sem áll. Belülről.





Egy postaláda szokatlan pózban és környezetben.





Egy vasúti sínhez szögelt mikro. Lehajlás előtt nem csak a muglik jelenlétét érdemes megnézni, hanem azt is, hogy jön-e a vonat.



Nem tudom, hova rejtik ezt a mikrót. Lehet, hogy lebeg a vízben, és csak a béka látszik ki.






Egy eldobott betonoszlop maradvány.



Megfordítva egy rejtek. Az ilyet egy CITO keretében el is lehetne tüntetni a környékről.





Egy szép(?) szabadtéri alkotás.



A megfelelő színűre festet „mágnespapír”. Itt nincs ceruza. Leemeled a papírt, ráírod a logot és visszahelyezed a fémre. Ennyi.





Ez a rejtek egy geocaching találkozón volt az egyik pont.



Azt nem tudtam megállapítani, hogy mi volt a feladat, de a levehető kéreg alatt egy horgászzsinór darabja látható. Lehet, hogy horgászzsinór volt a jelszó.






Ez a geoláda. Az egész szerkezet csak le van szúrva a földbe és kész. Azt nem árulták el, hogy pontosan, hol helyezkedik el a logbook, de a következő két képen egy lehetséges rejtést láthattok.



Egy kiszuperált mérőóra.



Az órában található a mikro.






Ez egy kellemetlen rejtés. A láda le van horgonyozva a tó fenekére. A horgonykötél olyan rövid, hogy csak ennyire lehet a parthoz húzni. Ebben a pózban kell valahogy kiakasztani a kötél karabinerét, majd valahogy vissza is kell akasztani logolás után.





Egy földbe süllyesztett cső.



Ezt látod, ha belevilágítasz a csőbe. Az ott lent a geoláda. Kézzel nem lehet elérni, mert túl mélyen van.




Ha jól megnézed, akkor látható, hogy a láda kiképzése olyan, mint egy úszóé. Vízzel fel kell tölteni a csövet, és a láda feljön hozzád.






Egy érdekes cipőtároló.



Az egyik cipőben van elrejtve a mikro. A finnyásabbak hozzanak kesztyűt, mert lehet, hogy több tucat használt cipőt végig kell tapogatniuk belülről, mire meglesz, amit keresnek.



Nagyon sok ilyen cipővel teleaggatott fa létezik angol nyelvterületen. Az oka nagyon egyszerű. A kaptafa angolul: shoetree. Ez a szó úgy is értelmezhető, hogy cipő-fa.






Vigyázz a kutya harap!



Ügyes!

Nincsenek megjegyzések: