Szokatlan geoládák, egyéb (9)


Ennek a nemrég megjelent ládának az alapötlete az 70-es évek elejéig nyúlik vissza.Annak idején többen rájöttek, hogy a kukoricapelyhes dobozban ajándékként osztogatott műanyag síp pont olyan frekvencián (2600 Hz) szól, mint amit a telefon operátorok használtak a készülékek operátor-módba állítására. Ez azt jelentette, hogy leállt a telefon hívásidejének rögzítése, tehát attól a pillanattól ingyenes volt a hívás.

Ezt a goeládát is egy bizonyos hangfrekvenciával lehet kinyitni. A kesser feladata a következő. Egy síp hangjáról meg kell állapítani milyen frekvencián szól. Ehhez a frekvenciához hozzá kell adni még 1000 Hz-t. Az így kapott frkvenciát rögzíteni kell majd a hangfelvétellel el kell zarándokolni a ládához. A ládánál meg kel keresni egy felhúzó-kulcsot, amit a ládába illesztve áramot lehet generálni a működtetéshez. Az áram alá helyezett ládának kell lejátszani az előzőleg rögzített hangot. Ha megfelelő a frekvencia, akkor kinyílik a madáretető és hozzáférhetővé válik a láda.
Itt egy videó is látható a ládáról. Ezen az oldalon pedig a teljes terv és kapcsolási rajz is látható.




Ez a geoláda Missouri állam egyik településén található. Ez azért érdekes, mert a település neve Faucett. A szó jelentése egy t-vel írva: csap.




Milyen hangulatossá tudják varázsolni a kis parkokat a közmű vállalatok. Ez még azért is jó, mert nagyon könnyű ebben a környezetben mikroládát rejteni. Vajon melyik a láda?


A C betűs.




A felirat szerint a lemezből készült doboz egy „Utazó Ügynököt vezérlő/ellenőrző eszköz”. „Ne piszkáld!”
Azt nem tudom, hogy a lakat kulcsát hogy lehet megszerezni.




Valahol itt kell lennie a geoládának.


Szűkül a kör.


A „kör”.




Nekem leginkább a színe tetszik ennek a mikrónak.




Itt is van egy mikro valahol. Hol?


Most már biztosan látod.




Egy ilyen szeget már bemutattam egy korábbi részben is. Ez azért érdekesebb, mert szigetelő gyűrű védi a logot az elázástól.




Ilyet is láttunk már. Itt azonban nem az egész ház a geoláda, hanem csak egy mikro van a hátulján elrejtve, mivel madarak laknak elöl.




Mivel itt látod ezt a törpét azért tudod azonnal, hogy miről van szó. Ellenkező esetben egy egyszerű törpének néznéd.


Valóban, egy mikro.




Nem a csavar, hanem a rágógumi rejti a logot.




Egy beakadt és leszakadt villantó.


A „beakadás, leszakadás” előtt.
Ennek a ládának az érdekessége, hogy a rejtő kikérte a fórumozók véleményét, mielőtt elhelyezte a villantót. Volt, aki azt tanácsolta neki, hogy zsinórból csak egy nagyon rövid darabot hagyjon a csalin, nehogy valamilyen állat belekeveredjen. Így is tett. A parton talált zsinórral kötötte a villantót a fához.




Egy geoládának alkalmas doboz.


A doboz leendő tartalma.


A rejtés nagyon jól beleillik a környezetbe, de vajon mit akar megmutatni. Egy halom sittet?




Egy „fogatlan” csapdába helyezett mikro. Ártalmatlan, mert látszik, hogy az elsütő szerkezet nincs beakasztva.


Tévednék?




Valaki belinkelte ezt a fotót egy fórumra, mondván, ez egy csúcs rejtekhely.

Nincsenek megjegyzések: