Mihul
(szakica)

Megkértem szakicát, mutassa be a jelenleg legtöbb megtalálással rendelkező Mihult azoknak, akik még nem találkoztak vele, de már láthatták nevét egy-egy láda logjai közt.

(A megjelenés pillanatában, december 2-án 18:30-kor éppen zsorzs áll az élen 1782 megtalálással. Őt Mihul követi 1778 megtalálással. Mikulás közvetlenül mögöttük van 1767 ládával.)



A éppen aktuális állást itt láthatjátok:

Zsorzs:


Mihul:


Mikulás:


(A Dinamikus GC statisztika Gyros alkotása.)


Mihult nagyon sokan ismerik, hisz több éve a pontszerző lista élén áll, sokan kerestek vele együtt ládikát, és találkoztak vele geozás közben. Sokféle vélemény alakult ki róla, ilyen is, olyan is.
Találkozás
---Találkozás a GCkole ládánál


Van, aki szereti, van, aki tiszteli, van, aki kevésbé kedveli. Olyanokkal is találkoztunk már, akik büszkék voltak, hogy összefutottak vele ládakeresés közben. Én egy vagyok a sok közül, aki az egyéves ismeretség után
megpróbálom elmondani milyen ember Ő, azaz én milyennek látom.

Mihult mindig vonzotta a természet szépsége, a kirándulás, a túrázás. Bejárta Magyarországot és a környező országokat. Keresett határköveket, járta hazánk múzeumait, hosszú ideig régi térképek gyűjtésével foglalkozott.
A geocachingre véletlenül talált rá az interneten 6 évvel ezelőtt. Az elején úgy gondolta, hogy kipróbálja a ládakeresést. A második alkalom után úgy döntött vesz egy GPS-t, amely segít a keresésben. Abban az időben harminc valahány láda volt az országban, úgy tervezte, ezeket megkeresi, és ezzel véget ér a kincsvadászat. GCOradAzóta a ládák folyamatosan szaporodnak, már több mint 1900 láda van, és még mindig van 30 ládája, amit megkereshet.

A kesselés számára kikapcsolódást, felüdülést jelent. Geoval fekszik, azzal ébred, a telefon mindig élesre állítva, hogy az sms értesítőt azonnal észlelhesse. Persze „Murphy” sokszor megtréfálja; a távozás utáni órákban jelenik meg az új láda, de ezzel bizonyára sokan voltatok már így. Ekkor jobb csendben maradni, és kivárni a viharfelhők elvonulását.

A geozás vele egy különös élmény, Találkozás
------Tálcán a doboz
a láda közelsége olyan energiát szabadít fel benne, amelynek segítségével leküzdhetetlen akadályokkal is megbirkózik, elfeledkezik a környezetéről, a társairól, nem lát, nem hall, nem érez, csak vágtat árkon-bokron, hegyen-völgyön által, egyik kezében a láda pontos leírása, másikban a GPS, no meg a PDA. Nem zavarja a hőség, a hideg, a sár, az eső, a hó, hajtja, csak a hajtja a geoláda utáni vágya, és keres és keres, és talál, ha mégse, akkor nagyon elszomorodik, és amíg ki nem köszörüli a csorbát, addig nem nyugszik. Ezt bizonyítja az 1771 láda, amit eddig sikeresen meglelt. Hat éve hű társa a GPS12, ha használ is újabb eszközöket, öreg barátja mindig vele van, amit kritikus helyzetben segítségül hív. GPS12Egy-egy sikeres megtalálás után megnyugszik, kinyílik a szeme, és rácsodálkozik környezete szépségére, az épületek tárgyak valóságos világára, és igazi útitársként folytatja útját. Az országunk szinte minden apró zugát ismeri, nem csak néz,
Erdély
-------------Erdély
hanem lát, felfedez sok-sok szépséget, és ezt másokkal is megosztja, hisz szűkszavú logjaival ellentétben órákat képes mesélni azokról a helyekről, ahol járt, amit látott, amit hallott, s megosztja ismereteit.

Sokszor elképzelem milyen lesz 10-20-30 év múlva, mit fog csinálni szabadidejében. Én úgy gondolom, számára oly kedves ez a játék, annyi élményt, izgalmat nyújt, hogy ha 10-20-30 év múlva még lesz lehetősége, akkor is ládavadászként ébred és keresi, kutatja a sok szép elrejtett ládát (ha addig mégis abba nem hagyja).

Kívánok neki és minden „EZRES” és nem EZRES játékosnak nagyon sok, izgalmas ládikát.



Akcióban


Nincsenek megjegyzések: